پنجشنبه ۲ شهریور ۱۳۹۶
۲۵ ذیحجهٔ ۱۴۴۷
۲۴ اوت ۲۰۱۷
شماره 4729

​فرماندار رشت در مراسم تحلیف شورای پنجم رشت مطرح کرد: ایجاد فرصت‌های سرمایه‌گذاری راه‌ برون‌رفت رشت از چالش‌های مدیریت شهری

گیلان امروز، سعید سیمیاری همدم- مراسم تحلیف شورای پنجم شهر رشت پیش از ظهر دیروز با حضور 3 نماینده مردم رشت در خانه ملت، معاون سیاسی استاندار، معاون پیشگیری دادگستری، دادستان و نیروهای امنیتی و اعضای دوره چهارم و پنجم شورا در محل فرمانداری رشت برگزار شد.

در این مراسم شفقی، فرماندار شهرستان رشت با اشاره به اینکه تعامل دو نهاد دولت و شورا در حل و فصل مسایل شهری بسیار قابل اهمیت است از تصویب مبلغ 5 میلیارد تومان از سوی فرمانداری رشت در کمیته برنامه‌ریزی شهری برای کمک به پروژه‌های شهرداری رشت به عنوان نخستین گام حمایتی فرمانداری از شورا و شهرداری نام برد و گفت: مردم رشت دارای چالش‌های متعددی در حوزه مدیریت شهری هستند که برون‌رفت از این چالش‌ها راهی ندارد جز اینکه شورایی کارآمد داشته باشیم که با بهره‌گیری از فرصت‌های سرمایه‌گذاری و حمایت از سرمایه‌گذار، توجه به فساد ستیزی، ملاحظات زیست محیطی، شفاف‌سازی مالی، پایبندی به مسایل شهری در حوزه مدیریت شهری به مسایل شهرداری توجه داشته تا با توجه به نقاط قوت در حوزه شهر رشت یک کارنامه درخشان از شهری که در حال توسعه و پیشرفت است به مردم ارایه دهیم.

نماینده عالی دولت در شهرستان رشت با تاکید بر اینکه آرای مردم رشت در انتخابات شورای پنجم وظیفه سنگینی را بر دوش نمایندگان مردم رشت در نهاد مدیریت شهری و شهرداری خواهد گذاشت.

وضعیت زیرساخت‌های رشت مناسب نیست

معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری گیلان هم در این نشست با بیان اینکه وضعیت زیرساخت‌های رشت مناسب نیست و همواره در پاییز و زمستان که فصول مناسب برای بارش باران است مردم دست به دعا هستند تا بارش باران در مقابل فعالیت‌های روزمره مانعی برایشان ایجاد نکند گفت: مدیریت شهری و شهردار می‌باید قبل از اجرای هر برنامه‌ای و پیش از آنکه برای آینده برنامه‌ریزی کند ابتدا از حال عبور کند چه‌طور وقتی که نمی‌تواند پیشگیری لازم برای رفع مشکلات مردم را صورت دهد از حال عبور کرده و برای آینده برنامه‌ریزی می‌کند.

دکتر آقایی، در زمینه‌ی ساماندهی فاضلاب اگرچه متولی اصلی آن را شهرداری ندانست اما به برنامه‌ریزی حوزه شهرداری و تعامل با شرکت آب و فاضلاب مبنی بر هدایت فاضلاب شهری و ساماندهی این بخش اشاره کرد و یادآور شد: هم‌اکنون فاضلاب شهری و هدایت آب‌های سطحی مشکلاتی را در زمان بارندگی و ایجاد آبگرفتگی‌ها برای برخی از خیابان‌ها به همراه دارد و البته بخش مهمی از آن طی چند سال اخیر رفع شده است که این امر می‌باید مورد توجه قرار گیرد.

این مقام مسوول در دادگستری گیلان به شورای پنجم توصیه کرد که سیاست‌ها و راهبردهای خود را برای مردم تشریح کرده و با اشاره به اینکه مردم به سیاست‌ها و راهبردهای شما رای دادند چنان‌که ریاست جمهوری فرمودند: «مردم به ما چک سفید داده‌اند»، به منویات رهبر معظم انقلاب در بخش تولید،‌ معیشت و اقتصاد پرداخت و عنوان کرد: مهم‌ترین وظیفه شما انتخاب شهردار است و همان‌طور که قانون‌گذار این حق را برای شما تعیین کرده است می‌باید فردی را انتخاب کنید که دلسوز پاکدست باشد و دغدغه مدیریت شهری و دغدغه کاری داشته باشد.

برای ایجاد مشارکت به دنبال جداسازی افراد نباشیم

معاون سیاسی و اجتماعی استاندار گیلان هم در این نشست با اشاره به اینکه گیلان در انتخابات اردیبهشت ماه سال جاری بیشترین مشارکت مردمی را با 8/82 درصد در انتخابات ریاست جمهوری به عنوان استان پنجم کشور و استان سوم در آرای دکتر روحانی به همراه داشته و همواره طی چند سال گذشته در انتخابات چهارساله دوم روسای جمهوری آرای مردم نسبت به چهار سال ابتدایی با مشارکت بیشتری همراه بوده است، به مشارکت 90 درصدی مردم در انتخابات شورا با 84/72 درصد و با مشارکت مردم که حتی نسبت به میانگین کشوری نیز با مشارکت بالایی روبه‌رو بوده است اشاره کرد و گفت: برای ایجاد مشارکت به دنبال جداسازی افراد نباشیم و از آنجا که اعضای شورای شهر رشت با مشارکت بیشتر و رای بیشتر از شورای چهارم وارد عرصه مدیریت شهری شده‌اند می‌طلبد در فضایی آرام و منطقی و به‌دور از حاشیه مسئولیت نظارت بر امور مدیریت شهری را دنبال کنند.

محمد احمدی‌پور ایجاد نشاط اجتماعی و ایجاد فضای اقتصادی و اشتغال مطلوب را یکی از وظایف اعضای شورا دانست و با بیان این مطلب که اعضای شورا در حوزه‌های اجتماعی، فرهنگی و سیاسی در قالب چارچوب توسعه زمینه ایجاد یک توسعه عظیم اجتماعی را فراهم کنند ادامه داد: حوزه‌ای که نتواند مشارکت بیشتری را جلب کند قطعا در عملکرد خود دچار مشکل می‌شود.

معاون استاندار گیلان صداقت، امانتداری و سلامت را اولویت اخلاقی اعضای شورا در مدیریت شهری عنوان کرد.

مشکلات حاشیه رشت بیشتر از روستاهای گیلان است

جبار کوچکی‌نژاد، نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی در این مراسم به نمایندگی از دو نماینده حاضر دیگر رشت در خانه ملت با تاکید بر اینکه اعضای فعلی شورای شهر رشت همگی از افراد متعهد، متخصص و دارای کارنامه کاری در حوزه اقتصادی، اجتماعی و مدیریت شهری هستند به مشکلات حاشیه شهر رشت اشاره کرد و گفت: مشکلاتی که امروز در حاشیه شهر رشت وجود دارد بیشتر از روستاهای گیلان است و به عبارتی وضعیت روستاهای گیلان از حاشیه رشت بهتر است.

نماینده رشت در خانه ملت با بیان اینکه کشور جمهوری اسلامی ایران در بعد نظامی امروز به عنوان قدرت برتر منطقه محسوب می‌شود از سویی خدمات‌دهی به مردم را در کشور با ضعف و نارسایی همراه دانست و آن را از مشکلات عمده کشور در این حوزه برشمرد و گفت: متاسفانه کشور ما در حوزه خدمات‌دهی به مردم از کشورهای منطقه عقب‌تر و گیلان هم از کشور و همچنین به ترتیب رشت از گیلان عقب‌تر است که ما مسوولان گیلان، امروز باید پاسخگوی این عقب‌ماندگی به مردم در استان باشیم.

اجرای 48 پل مکانیزه در رشت

در این جلسه کاظمی، آخرین رییس شورای چهارم با اشاره به اقدامات و کارهای بزرگی که توسط این شورا در رشت انجام شده است به بزرگ‌ترین این کارها که اجرای 48 پل مکانیزه در شهر رشت است اشاره کرد.

وی همچنین هدایت آب‌های سطحی، طرح تفصیلی و مصوب کردن طرح جامع شهری را از دیگر کارهای شورای چهارم دانست.

وی رشت را به واسطه پشتوانه علمی، ‌فرهنگی و غیره جزء اولین‌های جهان برشمرد.

قرائت سوگندنامه توسط حاجی‌پور

به استناد ماده 2 قانون اجرایی شورای شهر و دولت و در نظر گرفتن شرط سنی حاجی‌پور مسن‌ترین و علوی و رسولی جوان‌ترین اعضای شورای شهر رشت هستند، اسماعیل حاجی‌پور متن سوگند‌نامه را قرائت و سپس هر یک از اعضای شورای جدید احکام خود را از فرماندار رشت دریافت کردند.

در متن سوگندنامه آمده است: «من در برابر کلام‌ا... مجید به خداوند متعال سوگند یاد می‌کنم و با تکیه بر شرف انسانی خویش تعهد می‌کنم که در حفظ امانت و انجام هرچه بهتر وظایفم و خدمت به مردم کوشا باشم و قانون اساسی و سایر قوانین و مقررات کشورم را در چارچوب وظایف و اختیارات خود مراعات کنم و در همه موارد زمینه‌های عدالت و انصاف را در نظر داشته و مادام که در شورای اسلامی عضویت دارم در رعایت صرفه و صلاح و پیشرفت و آبادانی کشور در حوزه انتخابیه خود اهتمام کنم.»

اولین نفری باشید که نظر میدهید.