معرفی کتاب درباره تکامل چگونه گورخر راه راه شد و سایر داستانهای مندرآوردی
گیلان امروز- در سال ۱۸۵۹ زمانی که چارلز داروین کتاب «منشأ انواع» را به چاپ رساند و نظریه تکاملی خود را پایهگذاری کرد، این دیگر چیزی شبیه به گستاخیها و جسارتهای سایر دانشمندان نبود، این چیزی فراتر از فرضیه و حتی نظریه، بلکه یک انقلاب فکری بسیار سهمگین بود. انقلابی که مستقیماً ماهیت انسان را نشانه گرفته بود و او را از اوج ملکوت به پایینتر سطح ممکن کشانده بود؛ آنقدر جایگاه قدسی چندین هزار سالهاش را یکشبه برای همیشه نابود ساخت.
به گزارش فرادید؛ پس از دهها کش و قوس و جنجال و تکفیر و تایید بر فرضیه داروین، سرانجام دنیای علم آنرا به عنوان یک نظریه پذیرفت، اما تا همین حالا که شما این مقاله را میخوانید، هنوز جنجالهای این انقلاب فکری نخوابیده و نخواهد خوابید.
پس از صحبتهای داروین دربارهی فرگشت، پیدایش حیات و انقراض انواع موجودات، هرکسی به خودش جسارت آنرا داد که دربارهی گونههای حیات بر روی زمین هرطور که فکر میکند، نظر دهد. اما تکامل اینگونه نیست. تکامل شواهد و مدارک بسیار بسیار زیادی می خواهد. تکامل پارهی تن علم است. پس باید از پشت عینک علم به آن نگاه کرد نه عینک سبز خرافات و شایعات که کاه را علف سبز مینگارد.
داستان من در آوردی درباره تکامللابد شما هم تا حالا از خود پرسیدهاید که چرا زرافهها گردنهای بلندی دارند؟ چرا گورخرها راه راه هستند؟ و چرا کلیتوریس کفتار زنانه از اکثر جهات مانند آلت مردانه عمل میکند و شبیه آن است؟ و یا اینکه چرا گاوهای ماده شاخ دارند؟ یا مثلا این سوال در ذهنتان پیش آمده که چرا مردها پستان دارند وقتی قرار نیست با آن نوزادی را شیر بدهند؟
لئو گراسه در "چگونه گورخر راه راه شد؟ " با استفاده از جدیدترین تحقیقات علمی و مشاهدات گسترده خود در آفریقا، به این سوالات و دیگر موارد پاسخ میدهد. در بعضی مواقع پدیدههای پیچیده طبیعی به زبان ساده و طنز آمیز توضیح داده میشوند، زیرا گراسه سوالات جذابی را در پادشاهی حیوانات مطرح میکند؛ به عنوان مثال چرا فیلها دیکتاتورها را و گاومیش ها، دموکراتها را ترجیح میدهند، و آیا شیر واقعا شاه است.
انسان فقط یکی از حیوانات است و اکتشافات لئو گراسه از دو میلیون سال تکامل انسان نشان میدهد که چگونه ما ترکیبی از چند گونه مختلف هستیم.
معرفی کتاب لئو گراسه
«چگونه گورخر راه راه شد» یکی از معدود آثاری در زمینه زیستشناسی نظری است که برای خواننده عمومی نوشته شده است. زیستشناسی نظری در برابر زیستشناسی تجربی قرار میگیرد و رشتهای است که در آن برای شناخت اصول حاکم بر رفتار یک سیستم از مدلهای ریاضی استفاده میشود. زیستشناسی نظری آکنده از جذابیتهای بینظیر است و اسراری از طبیعت آشکار میکند که معمولاً با کار تجربی به زحمت میتوان آنها را کشف کرد.
گراسه در کتاب چگونه گورخر راه راه شد مطالبی درباره انتخاب طبیعی و تکامل زیستی جانوران مطرح میکند که خواندنش برای تمامی کسانی که به مطالب علمی علاقهدارند جذاب است. مطالبی درباره تولید مثل حیوانات، اسرار رفتار جانوران، موجودات استثنایی مثل سوسگهای سرگین غلطان و گورکنهای عسل خوار، عامل انسانی به عنوان نابود کننده دنیای جانوران دیگر.
در پایان منتظر باشید که مجذوب، شوکه، خوشحال، و همچنین با اطمینان بالا نصیحت شوید؛ متوجه خواهید شد که هرگز یک گورکن زیبا و دوست داشتنی را در آغوش نکشید، و با حالت روانی آشفته آن آشنا شوید!