درآمد 4/1 میلیارد دلاری ایران از محل صادرات بنزین
بخش اقتصاد- ایران در هفتماه نخست سال ۹۹ به عنوان صادرکننده فعال بنزین در منطقه حضور داشته و در این مدت از محل صادرات بنزین، درآمدی حدود ۱.۴ میلیارد دلار بهدست آورده است.
به گزارش مهر ، ایران که تا دو سال پیش واردکننده بنزین بود و حتی در سال ۹۷، روزانه تا ۴.۵ میلیون لیتر در روز بنزین به کشور وارد میکرد، حالا بهعنوان صادرکننده این فرآورده استراتژیک در منطقه و جهان شناخته میشود. این در شرایطی است که در سال ۸۵، ایران روزانه بیش از ۲۷ میلیون لیتر بنزین وارد میکرد که موجب خروج ارز از کشور و وابستگی شدید برای تأمین امنیت انرژی کشور بود. همین وابستگی باعث شد تا در تحریمهایی که از ابتدای دهه ۹۰ شمسی آغاز شد، تحریم بنزین در صدر آنها قرار گیرد و ایران حتی در سالهایی مجبور شد با تغییر در فرآیندهای برخی پتروشیمیها، از ریفورمیت به جای بنزین استفاده کند تا خلائی در تأمین این سوخت بهوجود نیاید.
اما مهمترین اقدام تکمیل پالایشگاه ستاره خلیج فارس بود که با اولویتبندی توسعه این پالایشگاه، فازهای آن یک به یک به مدار تولید آمدند و حالا پس از دو سال از بهرهبرداری فاز سوم پالایشگاه ستاره خلیج فارس و ارتقای کیفی واحدهای پالایشگاهی در تولید بنزین استاندارد و تبدیل شدن ایران به صادرکننده بنزین، ایران نهتنها وارد کننده بنزین نیست، بلکه در هفتماه نخست سال جاری حدود ۱.۴ میلیارد دلار درآمد از محل صادرات بنزین داشته است.
مختومهشدن پرونده واردات بنزین از مهرماه سال ۹۷، برگ جدیدی پیش روی صنعت پالایش کشور باز کرد تا بدین ترتیب واحدهای پالایشی علاوه بر تأمین نیاز داخلی، بتوانند پاسخگوی درخواستهای صادراتی بنزین از کشورهای خارجی نیز باشند.
