سه‌شنبه ۵ شهریور ۱۳۹۸
۲۸ ذیحجهٔ ۱۴۴۷
۲۷ اوت ۲۰۱۹
شماره 5283

​ بازار سیاه بنزین در جایگاه‌های سوخت


بخش اقتصاد- کارت سوخت به منظور سروسامان دادن بازار بنزین به میدان آمد اما مواردی مشاهده شده که عده‌ای از متصدیان در برخی جایگاه‌ها، سفره سوءاستفاده خود را پهن کرده‌اند.

به ‌گزارش ایسنا، اوایل خردادماه بود که خبر طرح الزام استفاده از کات سوخت شخصی منتشر شد و تاکنون نیز برای فراهم شدن زیرساخت‌های آن اقدامات متعددی انجام شده است و آن‌طور که شرکت ملی پخش فراورده‌های نفتی اعلام کرد قرار بر این بود که ابتدا این طرح در چهار کلان‌شهر و سپس در کل کشور اجرایی شود، این در شرایطی است که از 22 مردادماه که این طرح به طور رسمی آغاز به‌کار کرد تا اول شهریورماه، شاهد تغییرات چندانی در این حوزه نبودیم چراکه کارت سوخت جایگاه‌داران در اختیار تمام متقاضیان قرار داشت.

البته از آن زمان زمزمه‌هایی برای محدودیت در لیتراژ کارت جایگاه‌داران مطرح شد و سرانجام در اول شهریورماه میزان سوخت‌گیری با کارت آزاد جایگاه‌ها در کل کشور در هر بار سوخت‌گیری، از ۶۰ لیتر به ۳۰ لیتر کاهش یافت. تحلیلگران بر این عقیده‌اند که جدا از منافعی که احیا کارت سوخت به همراه دارد، باید به این موضوع نیز توجه کرد که این اقدام ممکن است موجب سوءاستفاده برخی افراد نیز بشود.

طی تماس‌های تلفنی و گزارش‌های مردمی که به ایسنا اعلام شده است، در برخی از جایگاه‌ها متصدیان جایگاه در ازای کارت سوخت مبلغی را از مشتریان دریافت می‌کنند که بر اساس گفته‌های فاطمه کاهی - سخنگوی شرکت ملی پخش فراورده‌های نفتی - به ایسنا، این کار کاملا غیرقانونی بوده و هیچ جایگاهی حق دریافت هزینه جداگانه را از مشتریان ندارد.

وی با تاکید بر این مساله که جایگاه‌ها نباید بابت کارت سوخت مبلغی دریافت کنند، اظهار کرد: مشتریان در صورت برخورد با این مساله می‌توانند به منظور گزارش تخلف با شماره 09627 تماس حاصل کنند.

سهمیه‌بندی نداریم

سخنگوی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی با بیان اینکه دولت و مجلس هیچ برنامه‌ای برای سهمیه‌بندی به شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی اعلام نکرده‌اند، گفت: در صورت همکاری مردم و استفاده حداکثری از کارت شخصی جلوی سوء استفاده‌های احتمالی گرفته خواهد شد.

فاطمه کاهی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، درباره تعداد افرادی که هنوز کارت سوخت خود را دریافت نکرده‌اند، اظهار داشت: با توجه به فرآیندهای تعریف شده، اطلاعات خودروها پس از شماره گذاری دریافت و به صورت خودکار، کارت هوشمند سوخت صادر شده و به آدرس مالک خودرو ارسال می‌شود. با این اوصاف از منظر وزارت نفت همه خودروها دارای کارت هوشمند سوخت هستند. اما با توجه به کم اهمیت شدن استفاده از کارت‌های هوشمند شخصی از سال 94 بیشتر مالکین از کارت آزاد جایگاه‌دار استفاده می‌کردند.

ارسال همه کارت‌های سوخت شخصی؛ تا پایان مهر

وی افزود: با توجه به فراخوان‌های انجام شده حدود 4.5 میلیون نفر که به هر دلیل کارت خود را مفقود کرده و یا در اختیار ندارند درخواست المثنی داده‌اند که تا پایان مهر 98 همگی تولید و ارسال خواهد شد.

کارت جایگاه‌داران حذف نمی‌شود

سخنگوی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی با بیان اینکه در حال حاضر همه جایگاه‌ها به سامانه کارت هوشمند سوخت تجهیز شده‌اند، درباره زمان حذف کارت جایگاه‌داران گفت: هیچ برنامه‌ای برای حذف کارت جایگاه‌داران وجود ندارد. علت محدود کردن کارت جایگاه‌داران نیز تشویق مردم به استفاده از کارت هوشمند شخصی است.

سهمیه‌بندی نداریم

وی درباره احتمال سهمیه‌بندی با اعمال اجباری‌شدن استفاده از کارت سوخت شخصی خاطرنشان کرد:دولت و مجلس هیچ برنامه‌ای برای سهمیه‌بندی به شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی اعلام نکرده‌اند و صرفاً به منظور جلوگیری از سوء استفاده از کارت‌های هوشمند شخصی، این طرح اجرا می‌شود.

فعلا آمار مصرف را نداریم

کاهی درباره تغییر میزان مصرف سوخت با اعمال سوخت‌گیری با کارت شخصی گفت: با توجه به اینکه در روزهای ابتدایی اجرای طرح هستیم فعلا آمار دقیقی نمی‌توان ارائه داد.

جلوگیری از سوء استفاده‌ها

وی درباره تاثیر استفاده از کارت بر کاهش میزان مصرف نیز تاکید کرد: قطعاً با توجه به سوء استفاده‌های انجام شده از کارت‌های شخصی، در صورت همکاری مردم و استفاده حداکثری از کارت شخصی جلوی سوء استفاده‌های احتمالی گرفته خواهد شد.

اولین نفری باشید که نظر میدهید.