شنبه ۱۷ مهر ۱۳۹۵
۲۵ ذیحجهٔ ۱۴۴۷
۸ اکتبر ۲۰۱۶
شماره 4486

​استاندار در آیین معرفی سفیران فرهنگی بهزیستی: خدمات رسانی به مددجویان بهزیستی، عشق می خواهد

گیلان امروز، رقیه ابراهیم زاده اصلی- جلسه تقدیر از سفیران فرهنگی بهزیستی در حوزه های مختلف صبح روز پنج شنبه پانزدهم مهر در سالن غدیر استانداری برگزار شد.

استاندار: بیش از 45 هزار معلول نیز در استان گیلان هستند

دکترنجفی، استاندار گیلان با بیان اینکه 15 درصد جمعیت جهان از معلولیت رنج می برند و بیش از 45 هزار معلول نیز در استان گیلان هستند که بخش اعظم آن ها نیاز به خدمات شبانه روزی دارند و خدمت در بهزیستی عشق می خواهد گفت: از سفیران فرهنگی در حوزه بهزیستی قدردانی می کنم و من هم هر موقع که از کار و از بی معرفتی سیاسی ( که در جامعه ما متداول است و غالبا با نگاه بسته و با اندیشه های خاص، دیگران را مورد حمله قرار داده و تمام خدمات را زیر سوال می بریم) خسته می شوم به کسانی می اندیشم که با کمک به آن ها می توانم احساس بهتری پیدا کنم.

وی ادامه داد:اگر امروز به انسانیت و اسلامیت خود افتخار می کنیم، چه توفیق بزرگی است که در خدمتگزاری عاشق باشیم و من طی سه سال مسئولیت گاهی با عشق و زمانی خسته از بداخلاقی های سیاسی همیشه به دنبال خدمت گزاری برای این عزیزان بودم.

وی با یادآوری خاطراتی از دیدار جمعی از معلولان در لیلا کوه لنگرود گفت: دیدن جمعی از عزیزانی که ناتوان بودند واقعا سخت بود و خیلی از همراهان حتی توان دیدن نداشتند اما این صحنه ها هشداری برای ماست تا از رسالت مان در برابر کل مردم و بخصوص این عزیزان غافل نباشیم. چون اداره کردن چنین مکانی و خدمات رسانی به این عزیزان مسلما کار بسیار بزرگی است.امامتأسفانه این مرکز در وضعیت نامناسب از لحاظ امکانات و محیط قرار داشت که با کمک دستگاه‌ها بیش از 50 درصد آن در مدت یک سال به بهترین وجه بازسازی شد. و بقیه بودجه مورد نیاز این عزیزان چه از بخش کشوری، استانی و یا خیرین باید تامین شود.

استاندار با تاکید براینکه علاوه بر بررسی عملکرد، باید چراغ راه آینده را ترسیم کنیم گفت: فقط تقدیر و تشکر بابت کارهای انجام شده قطعا کمک کافی نخواهد کرد و امیدوارم در برنامه های آینده که با حضور خیران برگزار خواهد شد بهره لازم برده شود.

استاندار تصریح کرد: تاکید من به همه مدیران کل در ادارات و بخش های مختلف این است که پاکدستی و سلامت در کار را سرلوحه کار خود قرار دهیم. بخصوص در نهادهای خیریه در بهزیستی در سمن ها و انجمن های خیریه که بابت عشق و علاقه به جامعه هدف ترسیم می شوند و اگر خدای ناکرده در قالب انجمن های خیریه (معلولان، ناشنوایان، بازنشستگان و...) اتفاقات ناگواری بیفتد بسیار جای تاسف است. و متاسفانه من گزارشاتی داشته ام! ولی چگونه به خود اجازه می دهیم که به کسانی که به خدمات ما نیاز دارند و با نام آن ها کمک می گیریم چنین رفتاری داشته باشیم! ما باید در صرف هزینه ها دقت کنیم.

وی از کارکنان بهزیستی به عنوان خادمین بهزیستی نام برد و افزود: این عزیزان باید نظارت کامل بر کار انجمن ها و مراکز مرتبط داشته باشند.

استاندار با قدردانی از مدال آوران پاراالمپیک ریو، حضور این قهرمانان در جلسه را موجب شادمانی برشمرد و بیان کرد: این قهرمانان نشان دادند علی رغم معلولیت در خیلی از بخش ها بسیار فعال و توانمند هستند. و ما وظیفه داریم توانمندی این عزیزان را به فعل برسانیم. و امیدواریم شرایطی بوجود آوریم که در آینده با توسعه بخش پیشگیری، تعداد معلولان به حداقل برسد. چون داشتن یک معلول در خانواده ممکن است اساس خانواده را به هم بریزد و اگر این تعداد به دو و سه معلول در خانواده برسد به همان اندازه مشکلات بیشتر می شود، بنابراین به بحث پیشگیری بابد به جد توجه شود. و ما 140 خانواده چند معلولی داریم که باید خدمت ویژه به آنان ارایه کنیم.

شناسایی حدود 44 هزار معلول جسمی- حرکتی در گیلان

دکترپارسی، مدیرکل بهزیستی استان گیلان نیز با گرامیداشت ماه محرم و مناسبت های تقویمی مهرماه از جمله روز ناشنوایان، روز سالمندان، روز کودکان، روز عصای سفید و هفته پاراالمپیک گفت: ما براین باور هستیم که برای کمک به جامعه بهزیستی اگر فقط خودمان را به رفع نیازهای اولیه محدود کنیم از بسیاری نیازهای مهم دیگر غافل خواهیم ماند.

وی ضمن قدردانی از حمایت های استاندار از خدمات رسانی در بهزیستی و قدردانی از نیکوکاران و انجمن های مرتبط که در این راستا خدمت می کنند افزود: بهزیستی در دو حوزه معلولان و آسیب دیدگان فعالیت می کند. و در حوزه معلولان سال قبل 37 هزار و 500 نفر آمار داشتیم اما با فعالیت مستمر توانستیم افراد معلول بیشتری را که در مناطق دورتر هستند شناسایی کنیم و اکنون این رقم به 44 هزار نفر رسیده است که نشان از مسئولیت پذیری همکاران بهزیستی دارد.

وی ادامه داد: همچنین 12 هزار معلول ذهنی تحت پوشش داریم که تعدادی از آن ها در مراکز ما هستند. و تعداد 3 هزار و 300 بیمار روانی مزمن نیز تحت پوشش داریم.

دکتر پارسی با بیان اینکه اولین استان سالمند در کشور هستیم اظهار داشت: این رتبه نشان از بهبود شاخص های زندگی و افزایش امید زندگی در استان دارد اما به همان نسبت نیاز به خدمات رسانی بیشتر را هم نشان می دهد. چون 8/11 درصد جامعه ما سالمند هستند در حالی که دومین استان سالمند کشور 9 درصد سالمند دارد.

وی با ارایه آماری در خصوص تعداد مراکز روزانه و شبانه روزی گفت: جهت گیری ما از مراکز شبانه روزی به سمت مراکز روزانه است تا نقش موثر حضور در جمع خانواده برای افراد توان خواه و سالمند در راستای بهبود وضعیت این عزیزان بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

مدیرکل بهزیستی استان گیلان با اشاره به حدود 12 هزار مستمری بگیر گفت: ما برای 4 هزار نفر در مراکز یارانه پرداخت می کنیم و در مجموع یک میلیارد تومان یارانه به مراکز شبانه روزی پرداخت می شود و حدود نیم میلیارد تومان هم مراکز روزانه یارانه دریافت می کنند.

راه اندازی اولین مرکز موقت نگهداری اوتیسم کشور در گیلان و رشت، راه اندازی اولین مرکز نگهداری کودکان معلول بی سرپرست در آستانه اشرفیه، تشکیل انجمن کودکان سندروم دان در رشت نیز از نکات دیگری بود که دکتر پارسی به آن اشاره کرد و با ارایه آماری در خصوص کلینیک های مرتبط، مراکز درمان اعتیاد، واحدهای مهد کودک، مراکز تشخیص ژنتیک، مراکز و موسسات غیردولتی و غیر انتفاعی خیریه افزود: ترویج سفرای بهزیستی از بین جامعه مطبوعات، هنرمندان و ورزشکاران، برگزاری المپیاد معلولان ذهنی برای اولین بار در رشت، برگزاری تئاتر و شب شعر برای معلولان، مناسب سازی مسیرهای عبور و مرور برای معلولان، انجام برنامه های غربالگری و تست برای شناسایی معلولان در بدو تولد، مشاوره های ژنتیکی در راستای پیشگیری از بروز مشکلات اینچنینی، راه اندازی اورژانس اجتماعی در گیلان، تفاهم نامه با نیروی انتظامی، آتش نشانی، دادگستری، شهرداری و ... و کمک در بحث مسکن و سبد غذایی برای مددجویان بهزیستی بخش هایی از فعالیت بهزیستی گیلان است.

گفتنی است در این مراسم آقایان احمدی پور، معاون سیاسی امنیتی استاندار، رنجکش، مدیر کل اجتماعی استانداری، دکتر حسنی، نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی، انوش نصر ماسوله و خانم پروانه معصومی از بازیگران و هنرمندان پیشکسوت، داداشی و خرسندی، رییس و مدیرعامل خانه مطبوعات گیلان و جمعی از مدیران و کارشناسان بهزیستی حضور داشتند. تقدیر از سفیران فرهنگی و هنری مرتبط، فعالین مرتبط در بخش شهری، پیشکسوتان ورزشی و مدال آوران پاراالمپیک، فعالان مرتبط در بخش هنری و ادبیات و نیکوکاران از دیگر برنامه های این مراسم بود. همچنین از کتاب «شایستگان معلولان» و کتاب « باران واژه ها» در این مراسم توسط استاندار رونمایی شد.   

اولین نفری باشید که نظر میدهید.