مدیرکل ارشاد اسلامی گیلان: جشنواره مد و لباس ایرانی – اسلامی فرهنگ ملی را تقویت می کند
گیلان امروز- مدیرکل ارشاد اسلامی گیلان، جشنواره مد و لباس ایرانی – اسلامی را موجب تقویت فرهنگ ملی دانست و گفت: جوانان و نوجوانان باید با الگوهای ایرانی – اسلامی آشنا شوند تا همزادپنداری ملی در آنان شکل بگیرد.
فیروز فاضلی در اختتامیه سومین جشنواره مد و لباس ایرانی – اسلامی «روجا» که در مجتمع خاتم الانبیاء(ص) رشت برگزار شد، با اشاره به ارسال 294 اثر از 76 طراح به دبیرخانه جشنواره، اظهار کرد: 24 اثر به بخش مسابقه راه یافت و در نهایت 11 اثر برگزیده شد.
وی از رشد آثار ارسالی به جشنواره سوم «روجا» خبر داد و تصریح کرد: کسانی که میلان سفر کرده باشند می دانند که این شهر اروپایی میزبان یک جشنواره مد است. در واقع اقتصاد میلان به واسطه این جشنواره می چرخد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گیلان، با بیان اینکه کمیت برگزاری جشنواره مد و لباس ایرانی – اسلامی مهم نیست، افزود: جشنواره ها گام هستند، اما باید مقصد داشته باشد و ایده ها اقتصادی شوند. زمانی جشنواره «روجا» برای ما اقتصادی خواهد شد که تمام ایران و حتی کشورهای حاشیه دریای خزر در ایام برگزاری جشنواره خودشان را به گیلان برسانند تا از مد و لباس ایرانی – اسلامی بازدید کنند.
فاضلی، با بیان اینکه متون ادبی و تاریخی ما سه عنصر «آب»، «سرسبزی» و «زیبایی» را موجب سرزندگی انسان می دانند، خاطرنشان کرد: خداوند آب و سرسبزی را به منطقه ما بخشیده است و لذا باید به زیبایی برسیم. بی تردید جشنواره مد و لباس ایرانی – اسلامی «روجا» این امکان را فراهم می کند.
وی انسان را ذاتا موجودی زیبایی پسند دانست و متذکر شد: انسان تنوع طلب است و زیبایی را دوست دارد. یکی از جلوه هایی که خداوند به انسان داده، همین دید زیبایی شناسی ماست و موجب تفاوت در انتخاب ها می شود.
این مسئول فرهنگی، کلمه «مد» را نشات گرفته از سبک زندگی دانست و تاکید کرد: در تحلیل مد به زبان شناسی، زیبایی شناسی، روان شناسی، جامعه شناسی، انسان شناسی و حتی دیدگاه اقتصادی نیاز داریم.
مدیرکل ارشاد اسلامی گیلان، با بیان اینکه مد نشان دهنده الگوهای فرهنگی است، تصریح کرد: مد یک فرایند کوتاه مدت است و همواره تغییر می کند. امروز مدگرایی غربی یکی از دغدغه های مقام معظم رهبری است، زیرا در این بخش با بحران مواجه هستیم.
فاضلی، مد و مدگرایی را نیازمند روان شناختی فردی و اجتماعی دانست و خاطرنشان کرد: نوگرایی و تنوع طلبی در انسان وجود دارد و باید این واقعیت را مدیریت کنیم تا دچار بحران نشویم. جوانان و نوجوانان باید با الگوهای ایرانی – اسلامی آشنا شوند تا همزادپنداری ملی در آنان شکل بگیرد.
وی جشنواره مد و لباس ایرانی – اسلامی را موجب تقویت فرهنگ ملی دانست و یادآور شد: دستگاه های متولی نسبت به واردات مد و لباس توجه لازم را داشته باشند تا طراحان و تولیدکنندگان داخلی در حوزه پوشاک در این عرصه فعال شوند.
