شنبه ۹ دی ۱۳۹۶
۲۶ ذیحجهٔ ۱۴۴۷
۳۰ دسامبر ۲۰۱۷
شماره 4829

​ ساخت مسکن هنوز هم سودآور است


بخش اقتصاد- یک کارشناس مسکن گفت: ساخت مسکن هنوز هم سودآور است اما از آنجایی که عده ای همچنان دنبال سودهای غیرمنطقی هستند، وضعیت حاضر را برنمی‌تابند.

عباس شوکتی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: عملکرد دولت یازدهم و دوازدهم باعث خالی شدن حباب قیمت مسکن و تغییر رویکرد از سرمایه ای به مصرفی شد. اگر چه آمار ها بیانگر افزایش چند درصدی قیمت هاست اما یادمان باشد که این روند حداکثر به اندازه نرخ تورم عمومی خواهد بود.

وی افزود: اقدام قابل ستایش دولت، جهت دهی در پرداخت تسهیلات صندوق پس انداز مسکن یکم بر خلاف دولت های گذشته است. بدین معنی که این تسهیلات به خریداران واقعی می رسد و در دام سفته بازی و سوداگری نمی افتد؛ بنابراین باعث ایجاد تورم نمی شود.

اینکارشناس مسکن در پاسخ به سوالی که چرا تسهیلات مسکن بعد از گذشت حدود سه سال از روی کار آمدن دولت یازدهم وارد بازار شد، گفت: قطعا چنانچه دولت از همان ابتدا پرداخت تسهیلات را در دستور کار قرار می داد، با توجه به خالی نشدن حباب قیمت مسکن، درصد به مراتب کمتری از قیمت خانه خریداری شده را شامل می شد. از طرف دیگر این تسهیلات مانع خالی شدن حباب قیمت می شد.

شوکتی با بیان اینکه بازار مسکن زمینه های جهش قیمت را ندارد، اضافه کرد: باید در اقتصاد مسکن دو مفهوم «رونق» و «سفته بازی» را از یکدیگر تفکیک کنیم. زمانی معاملات مسکن چندین برابر حال حاضر بود اما این اتفاق نه تنها منجر به خانه دار شدن مردم نمی شد که با ایجاد حباب در قیمت ها دسترسی مردم به مسکن را سخت تر می کرد؛ بنابراین می توان گفت حداقل ظرف سال های 70 تا 90 رونق واقعی را در بخش مسکن تجربه نکرده ایم اما در وضعیت کنونی اگر چه تعداد معاملات کمتر از گذشته است اما مسکن به مثابه یک کالای مصرفی با قیمت ارزان تر در اختیار مردم قرار می گیرد و با قاطعیت می توان گفت در وضعیت کنونی اقتصاد مسکن در مسیر درستی حرکت می کند.

اولین نفری باشید که نظر میدهید.