شنبه, 30 فروردین 1404
شنبه, 30 فروردین 1404
Saturday, 19 April 2025
روزنامه گیلان امروز [ شماره ۶۷۲۳ ]

گیلان امروز- مسئله خاموشی‌ها و کمبود و ناترازی برق، همه‌ساله از مشکلات عمده واحدهای تولیدی کشور بوده که در بسیاری از موارد موجب تعطیلی واحدهای تولیدی شده است. تعطیلی‌ای که بطور مشخص بر اشتغال کارگران و شرایط اقتصادی اثر می‌گذارد. در این زمینه اما امسال گویا بسیار سریع‌تر به استقبال فرآیند قطعی برق در فصول گرم سال رفتیم.

نکته قابل توجه این است که طی سال گذشته بسیاری از فعالان اقتصادی بر این موضوع تاکید داشتند که ناترازی و قطعی برق برای صنایع از خرداد شروع شده است؛ اما آغاز شدن خاموشی صنایع به‌خاطر نبود برق، امسال از فروردین و حتی روزهای نخست آن آغاز شده و این موضوع اعلان خطری برای مدیریت صنعتی کشور است که ممکن است به گمان صاحب‌نظران، ۹ ماه ناترازی برق تحمل شود.

در این شرایط، سال گذشته دوگانه‌ای میان «قطع برق خانگی» و «قطع برق صنایع برق‌بر» شکل گرفت که بخشی از مدیران برای ملاحظات حول حفظ روحیه جامعه، از دومی حمایت می‌کردند و برخی دیگر از مسئولان که نگاه بلندمدت‌تر داشتند، حامی جیره‌بندی برق در حوزه خانگی بودند.

با این وجود راهکارهای دیگری نیز از سوی گروه‌های کارگری و کارفرمایی برای حل این بحران ناترازی در کوتاه مدت مطرح شد که در جای خود هرکدام از آن پیشنهادها قابل بررسی است.

محمود نجفی عرب، رئیس اتاق بازرگانی استان تهران در این رابطه توضیح داد: بنده نیز اخیراً اظهارات تولیدکنندگان سیمان کشور را در زمینه فرارسیدن زودهنگام تاثیرپذیری صنایع از بحران ناترازی و فقدان برق را شنیدم؛ اما هنوز دقیق نمی‌دانیم که آیا این ناترازی زودهنگام از ماه فروردین، در دیگر صنایع کشور گزارش خواهد شد یا خیر، اما شواهد نشان می‌دهد که احتمالاً سایر صنایع نیز زودتر از سال قبل دچار مشکل شوند.

وی افزود: ما جلسه‌ای در دادگستری کل استان تهران چنین صحبت‌هایی را شنیدیم که تولید سیمان کشور به ۴۰ درصد ظرفیت (فقط بخاطر معضل برق) کاهش یافته است. این جلسه که با حضور نمایندگان اتاق بازرگانی تهران هماهنگ شده بود، درباره موضوع ناترازی‌ها بحث شد. ممکن است بحران قطعی برق بسیار زودتر شروع شود. ما شاهد آن هستیم که وزارت نیرو برای مصرف برق خانگی نیز جدول قطعی خدمات برق‌رسانی را تنظیم کرده است.

این فعال اقتصادی ادامه داد: برای صنایع نیز یک اطلاعیه اولیه منتشر شده که در زمینه ناترازی برق است؛ هرچند هنوز خاموشی گسترده‌ای در صنایع مناطق مرکزی کشور از جمله استان تهران نداشتیم. ما برای آنکه در پیک مصرف تابستان یا فصول گرم دچار ناترازی نشویم، باید در ساعات پیک مصرف ۲۰ هزار مگاوات برق را که کسری داریم، در شبکه پر کنیم. در چنین شرایط ما معضل قطعی برق را در کوتاه مدت رفع نمی‌کنیم.

در ادامه مجید رحمتی، عضو هیات مدیره کانون شوراهای اسلامی کار در زمینه آسیب پدیده قطع زودهنگام برق صنایع در کشور بر روی کارگران اظهار کرد: ما نیز شواهدی از آنکه قطعی برق به صورت زودهنگام مانند یک بلا بر سر صنایع در سال جاری نازل شده است، داشته‌ایم. پر واضح است که اثر این موضوع بر روی کارگران و زحمتکشان جامعه و تولید کشور چیست.

وی افزود: ما در شش ماهه دوم سال گذشته اثرات قطعی برق در فصول گرم سال را بر عملکرد صنایع و وضعیت اقتصاد دیده‌ایم. قاعدتاً هر صنعتی می‌تواند گزارش و روایت خود را از تاثیر این رویداد بر خود بگوید. سال گذشته ناترازی از ابتدای خرداد شروع شد و تا پایان پاییز در حوزه برق ناترازی داشتیم. در واقع ۹ ماه صنایع ما درگیر مسئله برق در سال ۱۴۰۳ بودند و این موضوع دوباره بسیار زودتر از انتظار شروع شده است.

 

به اشتراک بگذارید:

نظر شما:

security code
طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان