گیلان امروز- در بیستم آبان ماه امسال بود که موضوع حمله پلنگ به یک چوپان در روستای کت کش نوشهررسانه ای شده بود که به علت شدت جراحت از ناحیه سر و صورت این چوپان به بیمارستان منتقل شد و این حادثه غم انگیز با نگرانی بسیاری از دامداران و روستاییان بخش کجور نیز همراه شد و آنان ترس از این داشتند مبادا این حیوان درنده سر از دیگر روستاها در آورد و به دام ها و حتی خودشان حمله کند.
اکنون با گذشت بیش از ۲ هفته از این ماجرا گویا این حیوان وحشی دست بردار نیست و بنا به گفته دامداران و مالباختگان این روستا، پلنگ همچنان در این روستا پرسه می زند که ردپایش حتی در روز روشن هم حوالی این روستا نقش بسته چراکه تاکنون نزدیک به ۱۵ راس گوسفند و بز دامداران را شکار کرده و حتی آخرین بار این اتفاق هم طبق گفته دامداران منطقه عصر روز گذشته -سه شنبه- بوده که سه راس گوسفند و یک بز را تلف کرد.
مردم می ترسند
در این ارتباط شماری از دامداران با ابراز نگرانی از پرسه زدن این حیوان حوالی این روستا و تهدید جانی و مالی آنان، از مسوولان حفاظت محیط زیست شهرستان خواستند در این ارتباط تدابیری بیندیشند چرا که مدت ها است اهالی از ترس این حیوان دچار دلهره و ترس شده اند.
یکی از دامداران مالباخته در گفت و گو با ایرنا افزود: پس از آسیب رساندن این حیوان به یک دامدار در بیش از ۲ هفته گذشته در این روستا، از آن زمان تاکنون این حیوان در این روستا پرسه می زند و در پی شکار است و گویا دست بردار هم نیست.
حسین ابراهیمی افزود: تاکنون این حیوان وحشی حدود ۱۵ راس از گوسفندان دامداران این منطقه که بیشترش مال من بوده را مقابل چشمانم پس از خفه کردن و دریدن با خود برده و آخرین بار هم غروب روز گذشته بود که ۲ راس از گله گوسفندانم را شکار و یک راس بز هم به شدت زخمی کرد که وضعیت خوبی ندارد و در انتظار هستم ماموران محیط زیست بیایند و از نزدیک این حیوان اهلی را ببینند.
وی اظهار کرد : صرف نظر از این ضرر و زیان ها، پرسه زدن پلنگ در روستا شوک به ساکنان این منطقه وارد کرده و رعب و وحشت تمام وجودشان را گرفته که مبادا این حیوان درنده هر لحظه وارد منازلشان شود و سلامتی آنان را به خطر بیندازد و منجر به مرگشان شود.
این دامدار اظهار کرد : افزون بر این خسارت ها در چند شب پیش هم سگی که نگهبان دام ها بود این حیوان درنده به او حمله کرده و پس از زخمی و خفی کردن حیوان با خود برد و خیلی از اهالی این روستا هم شاهد پرسه زدن این پلنگ بوده اند.
دهیاری اهمیت نمی دهد
مصطفی ابراهیمی یکی از ساکنان این روستا هم گفت : این حیوان وحشی هفتگی چندین بار تا نزدیکی این روستا حضور می یابد و خوف و ترس چنان وجود اهالی را گرفته حتی به خود اجازه نمی دهند با پای پیاده در این روستا قدم بزنند و برخی از خانواده ها ترس از آمدن این حیوان به حیاط منازلشان را دارند.
وی اظهار کرد : روز گذشته این حیوان مدت سه بار به دام دامداران این روستا حمله کرد و غروب هم وارد روستا شد و سگ های گله هم از این حیوان ترس دارند و حتی به خود و خانواده ام هم جرات نمی کنند وارد حیاط شوند.
این روستایی گفت: به مسوولان محیط زیست و محیط بانان هم گفته شد چند روزی وقت بگذارند و همراه دامدار به طبیعت بروند اگر چنین اتفاقی رخ دهد به یقین این حیوان زنده گیری می شود و آنگاه دغدغه بیش از ۲ هفته اهالی از ترس این حیوان وحشی خاتمه می یابد.
ابراهیمی افزود: این موضوع با اعضای شورا و دهیار این روستا هم در میان گذاشته شد گویا چندان برای آن ها مهم نبوده چرا که اگر امنیت جانی و مالی اهالی برای آن ها اهمیت داشت تاکنون برای رفع این نگرانی ها تدابیری می اندیشند.
یگان حفاظت محیط زیست چه می گوید؟
فرمانده یگان حفاظت منطقه حفاظت شده البرز مرکزی - نوشهر هم در این باره گفت : پس از بروز حادثه زخمی شدن چوپان در ۲ هفته گذشته همان لحظه محیط بانان برای جویای حال این دامدار در منطقه حضور پیدا کردند و افزون بر گفت و گو با اهالی روستا از کم و کیف ماجرا همراهی های لازم با این چوپان تا مراکز درمانی این منطقه داشتند.
مهدی کیاحیرتی افزود: برای نخستین بار با نامه نگاری های انجام گرفته با سازمان حفاظت محیط زیست با توضیح عمق حادثه، مجوز نصب ۲ قفس حوالی این روستا بابت زنده گیری این حیوان گرفته شد و هم اکنون این قفس ها با طعمه گذاری و نصب دوربین چشمی در نقاط مدنظر روستا گذاشته شده تا ردپای این حیوان در صورت حضور در منطقه در دوربین ثبت شود یا آنکه برای تامین غذای خود وارد قفس شود بلکه بتوان زنده گیری کرد.
وی اظهار کرد: در کنار این اقدامات، ماموران یگان حفاظت این مجموعه هم مدت یک هفته ای به طور تمام وقت در همان نقاط حضور داشتند و حتی نقاط مختلف طبیعت بخش کجور و حوالی این روستا را با دستگاه "هلی شات" فیلمبرداری و پایش کردند اما رد پایی در این دستگاه از این حیوان را ندیدند.
این مقام مسوول ادامه داد : از دامداران هم خواسته شد در همان نقاطی که این حیوان دیده شد دام های خود را برای چرا ببرند که نسبت به این خواسته هم چندان اهمیت ندادند؛ با این وضعیت محیط زیست منطقه پای کار بوده و تمام تلاش ها آن است بتوان این حیوان را شناسایی و زنده گیری کرد.