جمعه, 07 اردیبهشت 1403
جمعه, 07 اردیبهشت 1403
Friday, 26 April 2024
روزنامه گیلان امروز [ شماره ۶۴۹۲ ]

 

گیلان امروز- فرماندار شهرستان رشت با اشاره به خطر عدم رعایت اصول شهرسازی در ساخت و سازهای غیرمجاز سطح شهر و روستاها گفت: شهرداری‌ها و دهیاری‌ها طبق قانون باید پاسخگو باشند.

به گزارش تسنیم علی فتح‌اللهی در جلسه کارگروه ویژه پیشگیری و برخورد با تخلفات ساخت و ساز و تغییر کاربری غیرمجاز در شهرستان رشت اظهار داشت: هر موضوعی اگر به‌صورت کارشناسی مورد تحلیل قرار نگیرد، تصمیمات آن نیز کارساز نخواهد بود.

فرماندار شهرستان رشت با بیان اینکه ورود غیربومی‌ها به استان گیلان به‌دلیل مسائل مختلف افزایش پیدا کرده است تصریح کرد: در همین راستا متاسفانه بعضی کشاورزان با توجه به هزینه‌های سنگین مراحل کاشت، داشت و برداشت و قیمت برنج به‌ناچار اراضی کشاورزی خود را می‌فروشند.

فتح‌اللهی با اشاره به ضرورت فراهم کردن شرایط کار برای کشاورز و کاهش مشکلات این عرصه خاطرنشان کرد: در مجلس شورای اسلامی و حوزه قانونگذاری می‌بایست شرایطی فراهم شود تا انگیزه فروش زمین در کشاورز از بین برود.

نماینده عالی دولت در شهرستان رشت با بیان اینکه عرصه‌ها و اراضی کشاورزی محدود است ابراز داشت: برنج یکی از محصولات استراتژیک محسوب می‌شود اما متاسفانه سالانه چندین هکتار از اراضی سطح استان تغییر کاربری داده می‌شوند و این امر ما را دچار مشکل خواهد کرد.

وی گفت: با ساخت و سازهای غیرمجاز از همان مراحل اولیه اجرای پروژه، زمان پی‌کنی و قبل از اینکه طبقات ساختمان افزایش یابد مقابله شود و با مهندس ساختمان‌ موردنظر باید برخورد شود البته شهرداری‌ها، دهیاری‌ها و کارشناسان فنی نیز طبق قانون باید پاسخگو باشند.

فرماندار شهرستان رشت افزود: عدم رعایت اصول شهرسازی، اصول فنی و بهداشتی در ساخت و سازهای غیرمجاز مشاهده می‌شود یا حتی ممکن است این اصول را رعایت کرده باشند اما در حریم جاده اقدام به ساخت و ساز کرده باشند.

فتح‌اللهی با بیان اینکه دهیاران نیز موظف به همکاری در حوزه جلوگیری از ساخت و سازهای غیرمجاز هستند گفت: ما علاقه‌مند به تخریب نیستیم اما رعایت قانون در اولویت است و از دستگاه‌ها نیز انتظار داریم که در چارچوب قانون وظایف خود را انجام دهند.

وی تصریح کرد: در حوزه تخریب حتماً به‌صورت محرمانه به بخشدار مربوطه اعلام شود و برای اجرای احکام و تخریب می‌توانند از روستاهای همجوار امکانات بگیرند و کسانی که پروانه ساخت و مجوز دارند موظف هستند تابلوی نام سازنده و پیمانکار را به‌صورت قانونی جلوی ساختمان نصب کنند.

نماینده عالی دولت در شهرستان رشت خاطرنشان کرد: در بخش فرهنگ‌سازی و گسترش احترام به قانون در جامعه همچنان نیازمند مشارکت و نقش‌آفرینی رسانه‌ها در این زمینه هستیم.

 

معضل ساخت‌وسازهای غیرمجاز اطراف فرودگاه رشت یک چالش ملی است

معاون دادستان مرکز استان گیلان گفت: متاسفانه با ساخت و سازهای غیرمجاز در اطراف فرودگاه رشت مواجه هستیم که خسارت آن غیرقابل جبران و یک چالش ملی است.

علی اصغر عسگری در جلسه کارگروه ویژه پیشگیری و برخورد با تخلفات ساخت و ساز و تغییر کاربری غیرمجاز در شهرستان رشت اظهار داشت: قوانین لازم در حوزه حفظ کاربری، ایمنی راه‌ها، توزیع عادلانه و موارد این چنینی وجود‌ دارد.

معاون دادستان مرکز استان گیلان با اشاره به تخلفات ساخت و ساز و تغییر کاربری‌های غیرمجاز خاطرنشان کرد: مهم‌ترین چالش ما در حوزه روستا است از طرفی قانونگذار جلوگیری از ساخت و سازهای غیرمجاز را جزو وظایف‌ دهیار و شورا دانسته است.

عسگری تصریح کرد: در حوزه دهیاری‌ها قانونگذار به اندازه کافی به آن‌ها اختیارات داده است لذا اگر دهیار و شورا اظهار به بی‌اختیاری کنند یا در این‌ زمینه اطلاعی ندارند یا بی‌توجه هستند.

وی با اشاره به معضلات ساخت و سازهای غیرمجاز اطراف فرودگاه شهر رشت گفت: با توجه به عضویت ایران در اتحادیه اقتصادی اوراسیا، اجرای طرح توسعه فرودگاه رشت از الزامات است اما متاسفانه با ساخت و سازهای غیرمجاز نیز در اطراف فرودگاه مواجه هستیم که خسارت آن غیرقابل جبران و یک چالش ملی است.

معاون دادستان مرکز استان گیلان با بیان اینکه شهرداری در برخورد با ساخت و سازهای غیرمجاز شهری از ظرفیت دستگاه قضا استفاده می‌کند افزود: دهیاری‌ها و شوراها هم‌ می‌توانند از این‌ ظرفیت استفاده کنند.

فرمانده انتظامی شهرستان رشت نیز در این جلسه اظهار داشت: تعداد ساخت و سازهای غیرمجاز در سطح شهر زیاد است و متاسفانه امکانات و امتیازات لازم را هم دریافت می‌کنند که نشان می‌دهد نسق‌سازان و متخلفان میدان را گرفته‌اند و در عین حال حقوق بیت‌المال پایمال می‌شود.

سرهنگ محمود حافظی با بیان اینکه نشست‌ها و جلسات این‌چنینی در حوزه برخورد با تخلفات باید نتایج و خروجی‌های خوبی داشته باشد تصریح کرد: بعضی دهیاران و شوراها در برداشت‌های غیرمجاز شن و ماسه نقش داشتند که باید با این افراد برخورد شود.

وی با اشاره به اینکه مجموعه نیروی انتظامی در برخورد با تخلفات و ساخت و سازهای غیرمجاز پای کار است ابراز داشت: در بسیاری از این ساختمان‌ها، اصول ساخت و ساز رعایت نمی‌شود و متاسفانه مردم نیز ساختمان را خریداری کرده و در آن زندگی می‌کنند و این موارد تبعات دارد.

معاون خدمات شهری شهردار رشت نیز در این جلسه با اشاره به هزار و 192 پلمپ انجام شده سال 99 در سطح شهر رشت اظهار داشت: همچنین بیش از 13 هزار مورد تخلفات ساختمانی جلوگیری به‌عمل آمد.

بابک رمضانی خاطرنشان کرد: مبحث جلوگیری از ساخت و سازهای غیرمجاز در شهرداری به‌دلیل وجود موانعی راکد شده بود که با حضور شهردار فعلی مجدداً فعال شد.

وی با بیان اینکه‌ جلسات مختلفی با نیروی انتظامی و دیگر دستگاه‌های اجرایی در جهت جلوگیری با تخلفات داشتیم تصریح کرد: برنامه‌ریزی‌هایی در این حوزه انجام شده و تا پایان سال با چندین تخلف دیگر برخورد خواهیم کرد.

معاون خدمات شهری شهردار رشت ابراز داشت: از پلیس راهور نیز انتظار داریم که در این حوزه بیشتر به ما یاری برسانند با توجه به اینکه برخی ماشین‌های میکسر بتن‌ریزی به‌صورت شبانه حرکت کرده و اقدام به بتن‌ریزی می‌کنند و سازنده ساختمان نیز در عین حال کار خود را انجام می‌دهد.

وی با بیان اینکه مشاورین املاک نیز می‌بایست معاملات نسق‌ساز اصلاً انجام ندهند تصریح کرد: نسق‌سازانی که ملک را پیش‌فروش می‌کنند و برخی استانداردهای لازم در این ملک رعایت نمی‌شود و متاسفانه شهروند نیز در این ملک ساکن و بعدها با مشکلاتی روبه‌رو می‌شود.

 

 

 

 

 

به اشتراک بگذارید:

نظر شما:

security code
طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان