یکشنبه, 12 آذر 1402
یکشنبه, 12 آذر 1402
Sunday, 03 December 2023
روزنامه گیلان امروز [ شماره ۶۴۰۳ ]

 

 

گیلان امروز- در حالیکه به گفته‌ی اعضای کارگری شورایعالی کار قرار بود این هفته نشست سه‌جانبه برگزار شود، معاون روابط کار وزیر دوباره آب پاکی را روی دست کارگران کشور ریخت.

اعضای کارگری شورایعالی کار می‌گویند: هنوز نشست شورایعالی کار برای شهریورماه برگزار نشده و بایستی در این هفته که رو به پایان است، دعوتنامه‌ها به دست اعضای شورا می‌رسید.

نمایندگان کارگری انتظار داشتند نشست شورایعالی کار آنهم با موضوع ترمیم مزد موضوعی که بیش از سه ماه پیش به طور رسمی درخواست آن را ثبت کرده بودند، در همین هفته برگزار شود ولی گویا وزارت کار اهتمامی برای این کار ندارد.

رفتار وزارت کار خلاف اصل 168 قانون کار است که تاکید دارد بایستی هر ماه حداقل یک نشست سه‌جانبه‌ی شورایعالی کار برگزار شود؛ در عین حال براساس قانون کار بعد از ثبت درخواستِ سه عضو رسمی برای یک نشست فوق‌العاده، این نشست باید ظرف مدت دو هفته برگزار شود؛ سه عضو رسمی شورایعالی کار بیست و دوم خرداد درخواست برگزاری جلسه فوری با موضوع ترمیم مزد داده‌اند و اینک پنجم مهرماه است!

در این شرایط، اظهارات رعیتی فرد معاون روابط کار وزیر کار، دوباره آب پاکی را روی دست کارگران و نمایندگان آن‌ها در مذاکرات مزدی ریخته است؛ او به صراحت تاکید کرده «خبری از ترمیم دستمزد کارگران برای نیمه دوم سال نیست.»

به گزارش ایلنا، رعیتی فرد چهارم مهرماه در گفت‌وگویی اعلام کرده است که در هنگام تصویب حداقل مزد سال جاری دولت پیش‌بینی کرده بود که اگر امسال حقوق کارمندان دولت در میانه سال افزایش پیدا کند، به همان میزان حداقل حقوق کارگران هم اضافه شود، اما تاکنون خبری از افزایش حقوق کارمندان دولت نیست و بنابراین برای حداقل دستمزد کارگران هم تصمیمی گرفته نشده است.

وی در مورد اینکه آیا تاکنون درخواست تجدیدنظر در حداقل مزد کارگران در شورای عالی کار ارائه شده است؛ گفت: تاکنون چنین مسئله‌ای در دستور کار شورای عالی قرار نگرفته است، البته نمایندگان کارگری در رسانه‌ها مسائلی عنوان کرده‌اند اما هر موضوعی که باید در شورای عالی کار بررسی شود، باید در دستور جلسه قرار بگیرد.

به این ترتیب، امیدی نه تنها به ترمیم مزد در نیمه‌ی دوم سال نیست بلکه امیدی نیست که موضوع ترمیم مزد در نشست شورایعالی کار به شرط برگزاری، مطرح شود.

هفته گذشته، نماینده مردم شیراز هم در صحن علنی طی تذکر شفاهی به دولت اظهار کرد: در برنامه هفتم توجهی به کارگر و کارمند نشده است.

علیرضا پاک فطرت افزود: در آستانه آغاز بررسی لایحه برنامه هفتم باید عرض کنم این برنامه چیزی نیست که بتواند جوابگوی نیازهای ملت ایران باشد، در برنامه آمده است رشد اقتصادی سالانه هشت درصد باشد و این رشد زمانی محقق می‌شود که به نیروی کار توجه شود اما در این برنامه به کارگر و کارمند توجه نشده و این یعنی به تولید توجه نشده است.

نماینده شیراز و زرقان در مجلس خاطرنشان کرد: حدود نیمی از کارگران حداقل حقوق هشت میلیونی را دریافت می‌کنند؛ آیا با این حقوق می‌توان زندگی کرد؟ کارگر جنس را در کارخانه تولید می کند اما همین کالا در سال دو تا سه بار افزایش قیمت می خورد و تا پنجاه درصد افزایش قیمت می خورد اما افزایش قیمت کار کارگر بیست درصد تعیین می‌شود.

وی با بیان اینکه وضعیت منطق برنامه قابل قبول نیست گفت: بهره‌وری را کارگر و کارمند بالا می برند اما اگر به این دوقشر بی‌توجهی شود چگونه انتظار دارید بهره‌وری حاصل شود در برنامه به قشر بازنشستگان نیز توجه نشده و در برنامه ششم که خوب تدوین شده بود نیز عمل نشد و رشد اقتصادی در طول برنامه نیم درصد بود همچنین در طول برنامه ششم باید حقوق بازنشستگان همسان‌سازی می‌‌شد، که نشد.

به اشتراک بگذارید:

نظر شما:

security code
طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان