شنبه, 18 آذر 1402
شنبه, 18 آذر 1402
Saturday, 09 December 2023
روزنامه گیلان امروز [ شماره ۶۴۰۸ ]

 

بخش اجتماعی- یک روانشناس کودک و نوجوان خطاب به والدین دانش آموزان کلاس اولی تاکید کرد که حتما اول مهر به عنوان نخستین روز از آغاز سال تحصیلی همراه بچه‌ها باشند و آنها را به مدرسه ببرند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا، دکتر نازنین حبیبی با بیان اینکه پایه اول ابتدایی پایه بسیار مهمی است، خطاب به والدین اظهار داشت: جهت کاهش اضطراب روز اول مدرسه برای کلاس اولی‌ها روز اول مدرسه را حتما همراه بچه‌ها به مدرسه بروید، بچه‌ها خوشحال می‌شوند که والدین همراه آنها باشند؛ چراکه احساس می‌کنند تکیه گاه آنها همراهشان است.

این روانشناس ادامه داد: حتی می توانید بچه‌ها را روز قبل به مدرسه ببرید تا با مسیر مدرسه آشنا شوند. درباره محیط مدرسه و کتاب هایی که قرار است بخوانند نیز با آنها صحبت کنید. همچنین برای کاهش اضطراب بچه ها درباره فضای مدرسه هم می‌توان صحبت کرد.

حبیبی تاکید کرد: حتما شب قبل از شروع مدرسه از خاطرات خوب خود برای فرزندتان تعریف کنید. بعضا پیش می آید فرزند بزرگتر خانواده خطاب به کلاس اولی می گوید “بدبخت شدی، ۱۲ سال گرفتار شده و باید درس بخوانی” یا اینکه “نمی دانی چه روزهای سختی داری، چطور می خواهی شش صبح از خواب بیدار شوی”. این جملات را اصلا بیان نکنید؛ بلکه از خاطرات خوب مدرسه برای فرزند تعریف کنید.

 

کلاس اولی‌ها و اضطراب جدایی

وی با بیان اینکه جدایی از خانواده برای برخی بچه‌ها سخت است و این بچه‌ها دچار اضطراب جدایی هستند، تصریح کرد: این شرایط به ویژه برای بچه‌هایی که پیش دبستانی نرفته‌اند و یا بنا به هر علتی دچار اضطراب جدایی هستند،  سخت‌تر است. اگر فرزندتان دچار چنین اضطرابی است سعی کنید روزهای اول ناگهان فرزند را به تنهایی به مدرسه نفرستید. به این معنا که والدین حتما همراه فرزند در مدرسه باشند، در صورت لزوم با ناظم درباره این شرایط صحبت کنند و در بخش هایی از مدرسه حضور داشته باشند و فرزند را در مدرسه همراهی کنند و بعد کم کم از فرزند جدا شوند.

 

گاهی خود والدین مضطرب‌اند چون…

حبیبی با اشاره به اینکه میزان اضطراب والدین بسیار مهم است و در میزان اضطراب بچه تاثیر زیادی دارد، ادامه داد: بعضا شرایط به گونه ای است که گویی خود والدین آمادگی این را ندارند که بچه را به مدرسه بفرستند. بعضاً این والدین وابسته به فرزند هستند، به طوری که عنوان می کنند ما نمی دانیم بعد از رفتن بچه به مدرسه در طول روز چکار کنیم؟ در برخی مواقع نیز والدین با یکدیگر مشکلات خانوادگی دارند و در نبود فرزند نمی دانند چکار کنند چراکه فرزند باعث دلگرمی خانواده شده است. توصیه ما در این شرایط این است که سعی کنید فرزندتان را وارد محیط گرم مدرسه کنید و بر روی احساسات خود اعم از ناتوانی و توانمندی کار کنید.

این روانشناس با ذکر مثالی توضیح داد: اگر بچه مضطربی دارید به او بگویید که اگر شرایط برایت سخت شد می توانی از دفتر مدرسه با من تماس بگیری، یا به او بگویید من در کوچه می ایستم و بعد از زنگ اول که تو وارد کلاس شدی به منزل می روم و حتی می‌توانید در ساختمان مدرسه باشید تا فرزند زنگ های تفریح شما را ببیند. البته فراموش نکنید که اگر چنین قول هایی به فرزند دادید حتما آن را عملی کنید، قول الکی به بچه ندهید؛ چراکه اضطرابش بیشتر می شود.

حبیبی با بیان اینکه وقتی بچه مضطرب است والدین باید برای او توضیح دهند که در کنار فرزند و در مدرسه هستند و کم کم از او جدا می شوند، عنوان کرد: این گونه ، اعتماد اولیه کودک جلب می شود، البته نباید قول الکی داد و والدین حتما باید به حرفی که می زنند عمل کنند.

 

 

بچه ها باید یاد بگیرند جدا از والدین در مدرسه و در کنار دوستان خود باشند؛ اما…

وی افزود: اگر بچه مضطربی دارید، درباره شرایط او با معلم صحبت کنید. البته نباید فراموش کرد که قرار بر این نیست بچه ها شکننده و آسیب پذیر تربیت شوند؛ بلکه قرار است بچه ها کم کم یاد بگیرند تا در فضای جدایی از والدین قرار گیرند و در کنار دوستان خود در محیط مدرسه باشند. در عین حال باید کم کم بچه‌ها را با محیط مدرسه آشنا کرد.

این روانشناس خطاب به والدین خاطرنشان کرد: این گونه نباشد که چون بچه مضطربی دارید از او مراقبت بیش از حد کنید. اگر فکر می کنید فرزند شما مهارت اجتماعی ضعیفی دارد و نمی‌تواند روابط اجتماعی خوبی با هم سالان برقرار کند، حتما از متخصص کمک بگیرید. می توانید بچه‌ها را در دوره مهارت زندگی شرکت دهید.

 

با گریه‌های کلاس اولی‌ها چه کنیم؟

حبیبی درباره کلاس اولی‌ها که برای رفتن به مدرسه گریه می کنند نیز توصیه کرد: اگر فرزند شما گریه و بی‌تابی می‌کند، با او حرف بزنید و درباره احساس او بپرسید. اینکه از چه چیزی نگران بوده و گریه می‌کند مهم است. نگرانی او را باز کنید. به هیچ عنوان با بیان جملاتی نظیر اینکه “من هم رفتم مدرسه، عادت می کنی، اولش اینگونه است، آن قدر موضوعات مهمی در زندگی وجود دارد که کلاس اول اصلا مهم نیست” احساس فرزند را بی ارزش نکنید. کودک را در این فضا قرار ندهید که احساسات که تو تجربه می‌کنی ناچیز است. درباره احساسات فرزندتان با او صحبت کنید و دنبال راه حل بگردید.

وی در پایان سخنان خود با بیان اینکه انسان‌ها بسیاری از سرمایه های خود را در دوران دبستان و از طریق دوستان دوران دبستان پیدا می‌کنند، عنوان کرد: خیلی از دوستان دوران دبستان می‌توانند دوستان صمیمی ما در دوران بزرگسالی شوند. محیط مدرسه فقط برای درس خواندن نیست؛ بلکه محیطی برای آموزش و درست کردن خاطره و به دست آوردن سرمایه‌های روانی و امنیت اجتماعی است. بنابراین در کنار فرزندان باشید تا بتوانند سرمایه‌های خود را در مدرسه پیدا کنند.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

صبحانه دانش آموزان را جدی بگیرید

بخش اجتماعی- یک متخصص تغذیه، در خصوص میان وعده دانش آموزان در مدرسه، توصیه هایی ارائه داد و گفت: همراه کردن کودکان برای خرید می‌تواند راهکار مناسبی برای آشنایی فرزندمان برای انتخاب و آموزش مواد غذایی باشد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دیارمیرزا به نقل از مهر، غزاله اسلامیان، با اشاره به اینکه با شروع سال تحصیلی جدید، تغذیه دانش‌آموزان یکی از مهم‌ترین نگرانی‌های والدین است اظهار کرد: این‌که کودکان در منزل و مدرسه از چه الگوی غذایی پیروی کنند اهمیت بسیار زیادی دارد.

 

وی با اشاره به اینکه به طور کلی پیروی از سبک زندگی سالم به بهبود روند یادگیری، رشد و تقویت سیستم ایمنی کودک کمک می‌کند، افزود: تنظیم ساعت خواب و بیداری به تنظیم هورمون رشد کمک بسیار زیادی می‌کند ضمن این که خواب منظم و عمیق خستگی روزانه دانش‌آموزان را نیز از بین خواهد برد.

اسلامیان، بهترین و مناسب‌ترین ساعت خواب دانش‌آموزان را بین ساعت ۱۰ تا ۴ صبح عنوان کرد و با بیان اینکه وعده صبحانه یکی از مهم‌ترین وعده‌هایی غذایی است، گفت: کودک با دریافت درست این وعده غذایی، انرژی کافی برای ادامه روز، یادگیری و تمرکز را به دست می‌آورد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: اختصاص زمان کافی و مناسب و بدون استرس برای صرف صبحانه اهمیت زیادی دارد، ضمن اینکه همکاری والدین می‌تواند در ایجاد میل دانش‌آموز برای دریافت مناسب این وعده مهم غذایی اثر داشته باشد.

اسلامیان توصیه کرد: اگر والدین یا کودک به هر دلیلی نمی‌توانند وعده صبحانه را در زمان مقرر و در منزل در اختیار کودک قرار دهند، بهتر است صبحانه‌ای سالم برای مصرف در مدرسه به‌همراه داشته باشد.

توجه به دریافت میان‌وعده های سالم در مدرسه از دیگر مواردی بود که این متخصص تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه به آن اشاره کرد و افزود: با توجه به این‎‌که قدرت یادگیری و الگو برداری در مدرسه بسیار زیاد است و کودکان تحت تأثیر دوستان و محیط هستند، الگوهای غذایی همسالان می‌تواند در بین دانش‌آموزان بسیار پررنگ باشد.

اسلامیان گفت: همراه کردن کودکان برای خرید می‌تواند راهکار مناسبی برای آشنایی فرزندمان برای انتخاب و آموزش مواد غذایی باشد.

آموزش آشنایی دانش‌آموزان با برچسب مواد غدایی با هدف انتخاب درست و خریدی سالم یکی دیگر از مواردی بود که این عضو هیئت علمی دانشگاه به آن اشاره کرد و افزود: کودک خود را با تاریخ تولید و انقضا و اطلاعات تغذیه‌ای مواد غذایی آشنا کنید چرا که این مسئله کمک می‌کند تا دانش آموز با آگاهی بیشتری از بوفه مدرسه ماده غذایی سالم انتخاب کند.

وی خطاب به والدین تاکید کرد: اگر دانش‌آموز آگاهی و اطلاعات کافی درباره مواد غذایی داشته باشد، از بین مواد غذایی می‌تواند بهترین انتخاب‌ها را داشته باشد.

اسلامیان توصیه کرد: بهتر است میان وعده‌های سالم غذایی را والدین و بزرگترها در اختیار کودکان قرار دهند، مغز دانه‌ها مثل بادام، گردو و یا فندق می‌تواند گزینه مناسبی باشد.

وی با اشاره به این‌که شیر به عنوان منبع غذایی غنی پروتئین و کلسیم نیز گزینه مناسبی به عنوان میان وعده است ادامه داد: برای کودکانی که تحمل لاکتوز را ندارند توصیه می‌شود از شیرهای بدون لاکتوز استفاده شود.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه بسیاری از کودکان به غذاهای صنعتی مثل شکلات، ویفر، کیک و بیسکویت علاقه دارند خاطرنشان کرد: این منابع غذایی حاوی قند ساده هستند و بهتر است کودکان کمتر از این مواد غذایی استفاده کنند نباید این غذاهای ناسالم تبدیل به الگوی غذایی کودکان شود و هرگز این مواد غذایی جایگزین وعده غذایی اصلی نشود.

وی تاکید کرد: نان و پنیر و خرما، نان و پنیر و گردو و انواع املت‌ها و یا تخم مرغ می‌تواند گزینه‌های مناسبی برای مصرف باشد.

به اشتراک بگذارید:

نظر شما:

security code
طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان