گیلان امروز- رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر گفت: خسارت وارد شده به خانهها و مغازهها در آستارا به دلیل بی توجهی به نکات ایمنی در ساخت و سازها و عدم رعایت حریم رودخانهها بوده است.
بابک محمودی ظهر سه شنبه در حاشیه بازدید از مناطق سیل زده آستارا در جمع رسانهها اظهار کرد: با اطلاع رسانی به موقعی که توسط سازمان هواشناسی صورت گرفت و اقدامات به موقعی که در استان شکل گرفت آمادگیهایی که از قبل انجام و به نوعی پیش بینیهایی شده بود، و لایروبیهای بسیار خوبی از سطح رودخانهها انجام شده بود، حادثهای که میتوانست شدیدتر باشد کنترل شد.
رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر با اشاره به اینکه میزان حجم بارندگی طی چند ساعت بی سابقه بوده است، افزود: با همراهی همه دستگاهها با کمترین آسیب و بدون کوچکترین تلفات انسانی پشت سر گذاشته شد؛ لکههایی از آبگرفتگی در شهرها و روستاها وجود دارد که عوامل مربوطه در حال رسیدگی هستند و تا پایان امروز تقریباً میتوان گفت فردی نیست که دچار آسیبی دیدگی شده باشد و خدماتی از امداد دریافت نکرده باشد.
وی گفت در بحران سیل اخیر خوشبختانه خسارتهای جانی نداشتهایم و خسارتهای مالی این سیل نیز در دست بررسی است و امیدواریم به سرعت رفع شود.
محمودی با بیان اینکه این اتفاقات و حوادث و بعضی خسارتهایی هم که ایجاد شد، ناشی از عدم توجه به نکات ایمنی در ساخت و ساز بوده است، افزود: خانهها و مغازههای خسارت دیده متأسفانه در حاشیه رودخانهها و در کنار بستر رودخانه بنا شده بود و این آسیبی هم که امروز وارد شده عمدتاً ناشی از عدم رعایت حریم رودخانهها بوده که امیدواریم از این پس شاهد این موضوعات نباشیم.
وی با اشاره به اعزام ۱۲ تیم از استانهای اردبیل و تهران برای تقویت امدادرسانی بیان کرد: ۲ گروه بالگردی هم در منطقه حضور دارند که در صورت نیاز از طریق هوایی بتوانند تجهیزات و امکاناتی که مورد نیاز است ارسال کنند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای گیلان هم گفت: طی مدت زمان پنج ساعت ابتدایی بارشها در آستارا ۲۶۵ تا ۲۷۰ میلیمتر بارندگی شد که معادل یک سال دبی بارش در یک استان است.
وحید خرمی به تشریح بارندگی سیل آسا در آستارا پرداخت و اظهار کرد: انتظار بارش ۱۶۰ تا ۲۰۰ میلیمتری در یک روز وجود داشت، این در حالی است که در مدت زمان پنج ساعت ابتدایی بارشها در آستارا ۲۶۵ تا ۲۷۰ میلیمتر بارندگی رخ داد که معادل یک سال دبی بارش در یک استان است.
وی در ادامه با اشاره به آماده باش همه دستگاهها، ادارات و بخشهای مربوطه در منطقه پیش از تشدید بارندگیها، افزود: تمهیدات لازم با همکاری و تعامل خوب دستگاههای مختلف از جمله استانداری، فرمانداری، ستاد مدیریت بحران، وزارت کشور و غیره به منظور جلوگیری از بروز خسارتهای احتمالی صورت گرفت.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای گیلان با بیان اینکه در ۲۴ ساعت از شروع بارشها دبی بارشها به ۳۲۰ میلیمتر رسید، یادآور شد: سیلاب جاری شده در آستارا جزو سیلابهای ۱۰۰ ساله در این منطقه به شمار میرود؛ به عبارت دیگر احتمال بروز چنین بارشی و وقوع این سیلاب هر ۱۰۰ سال یک بار وجود دارد.
خرمی ضمن ابراز رضایت از پیشبینی به موقع بارشها و تعامل بسیار خوب بین بخشی و دستگاهها برای مدیریت بحران در کنار آماده باش سراسری، اضافه کرد: به دنبال جاری شدن سیلاب پل خروجی آستارا به سمت تالش تخریب شد و خوشبختانه به برکت هماهنگی بین دستگاهها، استانداری، وزارت نیرو و وزارت کشور این سیلاب تلفات جانی نداشت.