جمعه, 10 فروردین 1403
جمعه, 10 فروردین 1403
Friday, 29 March 2024
روزنامه گیلان امروز [ شماره ۶۴۷۷ ]

 

بخش ورزش- یک ناکامی دیگر از تیم ملی فوتبال ایران با هدایت کارلوس کی‌روش و این بار در جام جهانی قطر، اختلافات را پیرامون ادامه کار یا قطع همکاری با این مربی پرتغالی افزایش داده است.

به گزارش مهر، تیم ملی فوتبال ایران پس از کسب یک پیروزی و دو شکست سومین تیم گروه B جام جهانی ۲۰۲۲ شد تا بار دیگر با هدایت کارلوس کی روش نتواند رؤیای صعود از مرحله گروهی جام جهانی را رقم بزند.

مرد پرتغالی که پس از تلاش‌های شبانه روزی هشت ساله توانست تیم ملی ایران را به جام‌ها جهانی ۲۰۱۴ و ۲۰۱۸ برساند این بار با بلیتی که مهدی تاج و چند تن از بازیکنان وفادارش در رختکن تیم ملی برایش رزرو کردند، به جای دراگان اسکوچیچ به جام جهانی ۲۰۲۲ رفت تا سه‌گانه ناکامی با او رخ دهد.

 

خروج از ریل موفق با دستپخت تکراری

باخت یک بر صفر مقابل آرژانتین در جام جهانی ۲۰۱۴ و پیروزی مقابل مراکش و تساوی برابر پرتغال در ۲۰۱۸ باعث شد تا کی روش تبدیل به چهره‌ای محبوب برای هواداران فوتبال ملی شود. مرد پرتغالی با وجود حاشیه‌های رنگارنگ و گوناگون خود به حضور روی نیمکت تیم ملی ایران ادامه داد تا شانس خود را در جام ملت‌های ۲۰۱۹ آسیا بار دیگر بیازماید اما شکست سه بر صفر مقابل ژاپن پایان کار هشت ساله او در ایران شد.

در ادامه تیم ملی ایران با تمام نقدهایی که به دراگان اسکوچیچ وارد می‌شد توانست صعودی راحت به جام جهانی داشته باشد اما بازگشت مهدی تاج پروژه بازگشت تمام عوامل قبلی به تیم ملی ایران را به همراه داشت. کی روش آمد تا نظم را به اردوی ملی پوشان برگردانده و بتواند تیمی متحد را برای بازی با انگلیس، ولز و آمریکا راهی میدان کند.

 

استرس بالای مرد جنجالی

مشاهدات عینی خبرنگار اعزامی مهر به جام جهانی ۲۰۲۲ قطر، شاهد این مدعی است که کی روش در هر دو دیداری که ایران تن به شکست داد نتوانست آرامش را به تیمش باز گرداند. او پس از مصدومیت علیرضا بیرانوند در بازی با انگلیس دستِ حسرت بر سرش کشید تا سید حسین حسینی ۶ گل از سه شیرها دریافت کند.

او در بازی با آمریکا هم نشانه‌های زیادی از استرس را در کنار زمین چمن داشت. کی روش که تاکتیک غیر قابل اعتمادش باعث شکست ایران شد مقابل فریادهای متوالی رامین رضائیان به بازیکنانی همچون مرتضی پورعلی گنجی و علی قلی زاده نیز سکوت کرد و نتوانست حتی از مدافع خود بخواهد تمرکزش را روی بازی بگذارد نه فریادهای بلند.

کی روش بی آنکه بابت حذف تیم ملی ایران عذرخواهی داشته باشد پس از باخت مقابل آمریکا در میکسدزون ورزشگاه الثمامه قطر به صحبت‌های پر انرژی و خنده‌های دو تن از داوطلبان راهنما در آنجا بهانه تراشید و آن را طعنه به خود دانست. گویی کی روش منتظر انفجار اعتراضش به تمام چشم‌هایی بود که از او صعود می‌خواستند اما نتوانست آن را برآورده کند.

 

وطنی‌ها برای وطن جان کندند

تیم‌های ملی آمریکا، کامرون مراکش، تونس، تیم ملی پرتغال، سنگال، غنا، اروگوئه، اکوادور، ژاپن، آرژانتین، هلند، انگلیس، صربستان، اسپانیا، کرواسی، فرانسه، برزیل، دانمارک و آلمان در جام جهانی ۲۰۲۲ از مربیان داخلی بهره بردند. بیشتر از نصف این تیم‌ها توانستند به دور حذفی صعود کنند. این جایگاه در ایران مدت‌هاست در اختیار مربی داخلی قرار نمی‌گیرد.

 

همه در انتظار نسخه تاج برای جام ملت‌های آسیا

مهدی تاج پس از روی کار آمدن مجدد در فدراسیون فوتبال از پروژه حضور مربی داخلی برای جام ملت‌های ۲۰۲۳ پرده برداشت. او حتی پای خود را فراتر گذاشت و کی روش را به عنوان مدیر فنی تیم ملی ایران پس از جام جهانی قطر و جواد نکونام را به عنوان سرمربی معرفی کرد اما نکونام در همین ابتدای پروژه بومی سازی تاج زیر بار نشستن روی نیمکت تیم ملی ایران نرفت.

تاج قصد داشت نکونام را به عنوان دستیار کی روش روی نیمکت قرار دهد اما سرمربی فعلی فولاد خوزستان با آن مخالفت کرد تا نسخه‌های بعدی او نیز در هاله‌ای از ابهام قرار بگیرد. کی روش که بدش نمی‌آمد همچون جام جهانی برای سومین بار روی نیمکت تیم ملی ایران در جام ملت‌های آسیا بنشیند خداحافظی رسمی خود از جمع ملی‌پوشان را اعلام نکرد تا مرد پرتغالی با نتایج غیر قابل قبول ولی توانمندی فراوان در پرورش استعدادهای فوتبالی بار دیگر در مرز تمدید قرارداد با فدراسیون فوتبال ایران قرار بگیرد.

 

مسئولان فدراسیون فوتبال بخوانند

مسوولان فدراسیون فوتبال و در راس آنها مهدی تاج و مدیران ارشد این مجموعه بعد از حذف تلخ از جام جهانی ۲۰۲۲ سکوت اختیار کرده‌اند و در برابر انتقادات و سوالات هواداران تیم ملی و کارشناسان تاکنون هیچ پاسخی نداده‌اند. موضوعی که علاوه بر بلند شدن دیوار بی‌اعتمادی بین هواداران و فوتبال ملی به شائبه‌ها درباره آینده نیمکت تیم ملی نیز دامن زده است.

تیم ملی فوتبال ایران جام جهانی ۲۰۲۲ قطر با سه امتیاز و ناکامی در دور گروهی به پایان رساند و در ششمین حضور خود در مرحله گروهی این مسابقات دست خالی به خانه آمد. شاگردان کی‌روش چهار سال قبل هم با وضعیتی تقریبا مشابه از صعود به مرحله دوم جام جهانی بازمانده بود اما در سال ۲۰۱۸ به عنوان یک تیم موفق و با استقبال شدید هواداران به خانه آمدند.

این بار بازگشت تیم ملی به خانه در شرایطی رخ داد که انتظار می‌رفت این تیم با مساوی برابر آمریکا به مرحله دوم جام جهانی صعود کند اما این اتفاق با شکست برابر یانکی‌ها رخ نداد و شاگردان کی‌روش یک روز بعد از ناکامی در ورزشگاه الثمامه به تهران بازگشتند. با این اتفاق، سوالات بسیاری درباره انتخاب‌های قبل از جام جهانی از جمله روی کار آمدن کی‌روش، مدیریت اتفاقاتی که در جام جهانی به وقوع پیوست و آینده فوتبال ملی مطرح است.

با این حال فعلا مدیران ارشد فدراسیون فوتبال و تیم ملی ایران از جمله مهدی تاج و مهدی محمدنبی و هیات رییسه بعد از شکست و ناکامی برابر آمریکا سکوت اختیار کرده‌اند و در انظار عمومی آفتابی نشده‌اند تا حداقل چند کلامی با مخاطبان فوتبال سخن بگویند.

وقتی عربستان از جام جهانی حذف شد، رئیس فدراسیون فوتبال این کشور بلافاصله از هواداران و مردم کشورش عذرخواهی کرد و قول داد که تیمش در جام ملت‌های آسیا جبران خواهد کرد.

با نتایجی که در قطر رقم خورد، اکنون هواداران و اهالی فوتبال که چشم انتظار موفقیت ایران در جام جهانی بودند، نیازمند دریافت پاسخ از فدراسیون فوتبال هستند که قبل از رفتن ایران به جام جهانی مدام در شبکه‌های تلویزیونی مختلف از موفقیت در این بازی‌ها سخن می‌گفتند.

سکوت و گوشه‌گیری و برگزاری جلسات رسمی و غیر رسمی در خفا، چیزی نیست که بتواند گره‌گشای مشکلات کنونی و مسیر رسیدن به موفقیت‌های آینده برای فوتبال ایران باشد. بدون رجوع به گذشته هم پر واضح است که ایران برای پیمودن راه موفقیت همانند آنچه کشورهای آسیایی در جام جهانی ۲۰۲۲ پیمودند، نیازمند تصمیم‌گیری بدون در نظر گرفتن منفعت شخصی است و باید منافع تیم ملی در بلند مدت به خصوص در جام جهانی مدنظر قرار گیرد.

 

چرا اسکوچیچ رفت و کی‌روش آمد؟

یکی از کسانی که این روزها با حرف‌هایش نمک روی زخم هواداران تیم ملی و حامیان بازگشت کی‌روش به ایران می‌ریزد، دراگان اسکوچیچ است. اسکوچیچ در حالی از تیم ملی ایران برکنار شد که کارنامه مثبتی از خود به جای گذاشته بود اما صدای چند دستگی‌ها و نبود نظم و انضباط در تیم ملی به گوش مدیران جدید فدراسیون فوتبال رسید و آن‌ها هم به سرعت اسکوچیچ را به شکل نه چندان مناسبی کنار گذاشتند و به سراغ کارلوس کی‌روش رفتند.

بازگشت کی‌روش با سروصدای بسیاری همراه بود اما در نهایت همه برای موفقیت در جام جهانی تیم ملی را حمایت کردند ولی نتایج به مذاق حامیان کی‌روش هم خوش نیامده است. در این بین دراگان اسکوچیچ در روزهای گذشته به طور مرتب درباره نتایج احتمالی ایران با خودش در جام جهانی صحبت کرده است. از پیش از جام جهانی هم پیش‌بینی می‌شد که اگر ایران در این رقابت‌ها موفق نشود، منتقدان سوالاتی از این دست که "چرا اسکوچیچ برکنار شد؟" و "کی‌روش با چه هدفی به ایران آمد؟" مطرح خواهد شد.

مهدی تاج بعد از برکناری اسکوچیچ و انتخاب کی‌روش صحبت کرد و از انتخاب خود دفاع کردُ ولی حالا نتایج تیم ملی در مقابل او و طرفداران تیم ملی قرار دارد و رئیس فدراسیون فوتبال با سوالاتی درباره چرایی انتخاب کی‌روش و اهداف این جا به جایی که به شکست منجر شد، مواجه است.

 

چه برنامه‌ای برای جام ملت‌ها دارید؟

با اتمام جام جهانی، کی‌روش با دستیاران پرتعدادش به تهران برگشت و بعد از چند روز تفریح و تهرانگردی، راهی کشورش پرتغال شد. در حال حاضر این سوال وجود دارد که فدراسیون فوتبال چه تصمیمی برای آینده تیم ملی ایران گرفته است؟

آیا کارلوس کی‌روش، مربی ۶۹ ساله پرتغالی در سمت خود ابقا می‌شود؟

آیا قرار است برای جام‌جهانی ۲۰۲۶ یک هدف‌گذاری بلند مدت انجام شود یا فدراسیون فوتبال به دنبال یک برنامه کوتاه مدت تا جام ملت‌های آسیا است؟

مطمئنا پاسخ به این سوال نیازمند بررسی همه جوانب است. نگاه کارشناسانه به عملکرد ایران و اهدافی که تیم ملی برای جام ملت‌های آسیا و جام جهانی ۲۰۲۶ دنبال می‌کند از مهم‌ترین مسائلی است که فدراسیون فوتبال و مهدی تاج باید برای اذهان عمومی تشریح کنند تا در ادامه نیز همگرایی و همراهی بین هواداران و تیم ملی نیز تقویت شود.

 

به اشتراک بگذارید:

نظر شما:

security code
طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان