با وجود اینکه در نیمه آذرماه سال جاری، معاون وزیر صنعت معدن و تجارت بیان کرد که مشکلی در تامین مواد اولیه کارخانجات روغن وجود ندارد و ۱۲۰ هزار تن مواد اولیه خام روغن به کشور وارد شده، اما همچنان مصرفکنندهها و فروشندگان خرد کالاهای مصرفی با تهیه و عرضه این محصول مشکل دارند.
عباس قبادی درباره افزایش قیمت روغن گفته بود که این کار با کارشناسی انجام شده و با توجه به افزایش قیمت تمام شده این محصول تصمیم بر گرانی آن گرفته شده است، ضمن اینکه با توجه به افزایش قیمت مواد اولیه اگر این افزایش قیمت اعمال نمیشد،تولید این کالا توجیه اقتصادی نداشت. هرچند که او در رابطه با روغن جامد بیان کرده بود که هنوز مشکلاتی در این رابطه وجود دارد و ابراز امیدواری کرده بود که با تلاشهای صورت گرفته برای تامین این کالای مصرفی هر چه زودتر مسائل رفع شود. اما در بازار و میان مردم در بر همان پاشنه ماههای قبل میگردد؛ نایاب بودن روغن جامد و بازار آشفته خرید روغن مایع برای مصرف کننده. در این گزارش سراغ فروشندگان خرد و مصرف کنندههایی رفتهام که چند وقتی است برای تهیه و فروش روغن با مشکل مواجه شدهاند.
«روغن فقط مایع داریم. کنارش اما باید سه تا شیشه مربای آلبالو بخری» این جواب فروشنده یک سوپرمارکت در مقابل این سوال است که روغن دارید یا نه. پسر جوان، به قفسههایی که بطریهای روغن داخل آنها قرار گرفته است، اشاره میکند و میگوید که اینها را به هزار و یک بدبختی از بازار پیدا کرده است. میگوید این مارک از مربای آلبالو قیمتش مناسب است و سود خوبی برایمان دارد. اما مردم خیلی استقبال نمیکنند، چون مارکش معروف نیست. با تلخی میگوید «اما بالاخره مجبور شدهاند که بخرند. برای همین هم تا حالا فروش رفته است. اگر نمیفروختیم که توی این یکی دو ماهه، یک چیز دیگر جای مربا می گذاشتیم و روغنها را با آن میفروختیم.»
روغن جامد را فقط کارتنی می فروشیم
به گزارش خبر آنلاین بازار عمدهفروشها ، با وجود سرمای صبحگاهی شلوغ است و کارگران، اول صبح مشغول بار زدن سفارشهای مشتریها در وانتها هستند. در شلوغی و همهمه و کوچههایی که پر از چالههای پر شده از باران شب گذشته هستند، برخی از مغازهها با وجود کارتنهایی که تا سقف رفتهاند مشتری زیادی ندارند. مغازهدارها سرشان در گوشیهای تلفنهمراهشان است و با بیحوصلگی جواب میدهند. این مغازهها که تعدادشان به انگشتهای یک دست هم نمیرسد کار اصلیشان فروش روغن است. روغنی که در دیگر مغازهها هیچ خبری از آن نیست و همه فروشندهها آدرس این مغازهها را به جویندگان روغن در این بازار درهم و برهم میدهند. خلوتی آنها چند علت دارد؛ عمدهترین علتش این است که این مغازهها کمتر از دو کارتن روغن نمیفروشند، دلیل دیگر نوسان قیمتها، گرانی و نبود مشتری در خرده فروشیها است. دلیل بعدی هم شروع پخش روغن مایع توسط شرکتها مثل گذشته است و البته گران شدن روغن جامد و بیمشتری ماندن آن. صاحب دخمهای تنگ که پر از کارتنهای روغن است، جزو معدود مغازهدارانی است که میگوید روغن جامد دارد.: «روغن جامد دارم اونم فقط ۴ کیلویی و ۳ کیلویی. سه کیلویی رو ۱۱۰ میدم اونم بالای سه کارتن. روغن اصیل یک کیلویی هم دارم که ۱۱۵ هزار تومن میدم و زیر دو کارتن نمیدم.» روغن مایع هم دارد. مارکهای مختلف که همه آنها ایرانی و بعضا ناشناخته است. اما قیمتی که میدهد با قیمت درج شده روی بسته روغن متفاوت است. تفاوتی که چشمگیر است و برای چرایی آن هم میگوید که «اینها قیمت قدیم است،من هم از قدیم این روغنها را داشتهام.» با لحن طلبکارانهای میگوید: «انتظار نداری که با همون قیمت قدیم بفروشم؟ باید با قیمت جدید بفروشم که بازم بتونم بخرم دیگه.» با وجود تمام این شرط و شروطها اما مشتریهای خودش را دارد. مشتریهایی که بیشترشان مصرف کننده خانگی هستند و یا آشپزخانه پخت غذا دارند.