جمعه, 10 فروردین 1403
جمعه, 10 فروردین 1403
Friday, 29 March 2024
روزنامه گیلان امروز [ شماره ۶۴۷۷ ]

 

گیلان امروز - یدا... کشاورز . در جلسه فوق العاده کرونا که در سالن فرمانداری لاهیجان برگزار شد فرماندار لاهیجان از همه دستگاههای اجرایی خواست کسانی که با عدم رعایت پروتکل های بهداشتی سلامت مردم را به مخاطره می اندازند برخورد جدی صورت گیرد.در این جلسه که با حضور تعدادی از مسوولان بیمارستانهای شهرستان لاهیجان برگزار شد روسای بیمارستانهای پیروز ، میلاد از کمبود امکانات برای بیماران از جمله پرسنل خدماتی انتقاد کردند وگفتند با توجه به پیک این بیماری نیازمندتخت های بیشتر وپرسنل خدماتی بیشتری هستیم. 

رییس بیمارستان پیروز اقدام شهرداری لاهیجان را در رعایت پروتکل های بهداشتی مورد تقدیر قرار داداما درعین حال گفت: متاسفانه تعدادی از گردشگران باهمه اقدامات شهرداری در بستن پارک ها وپیاده روهای دور استخر، اطراف این اماکن را تبدیل به پارکینگ خودروهای خودشان کردندکه جادارد با این افراد برخورد مناسبی صورت گیرد.در ادامه سرهنگ رستمی  رییس راهنمایی ورانندگی لاهیجان با تاکید بر اینکه بیش از ۲۵۰۰ خودرو در طول ایام کرونا در لاهیجان اعمال قانون شده است از تشدید این اقدامات در اینده خبر داد.

یوسف قیامتیون شهردار لاهیجان نیز با انتقاد از برخی مسافران وگردشگران در لاهیجان خاطرنشان ساخت : با توجه به اینکه تمام پارک ها وجایگاههای تفریحی لاهیجان توسط شهرداری با داربست بسته شده است اما متاسفانه تعدادی از رانندگان که اغلب انها غیر بومی واز گردشگران بوده با پارک خودروها در این مناطق کمترین توجه ای به پروتکل های بهداشتی دارند.

***

درصد بالایی از افراد مبتلا به ویروس کرونا در لاهیجان را افراد غیربومی یا به عبارتی مسافران ، گردشگران و ویلاداران تشکیل می‌دهند و این وضعیت علاوه بر سخت کردن کار مدافعان سلامت، مهار این ویروس را در مناطق گردشگری سخت و دشوارتر کرده است.

شهرلاهیجان به واسطه همنوایی کوه، جنگل  از گردشگر پذیرترین مناطق این استان  گیلان و حتی کشور محسوب می شود. به طوری که بخش زیادی از جمعیت این شهرها را مسافران و خوش نشینان تشکیل می دهند و حتی در برخی ایام سال این جمعیت از ساکنان آن نیز بیشتر می شود.

متولیان امر بهداشت و درمان منطقه معتقدند که تردد زیاد مسافر غیربومی در تعطیلات رسمی و روزهای پایانی هفته به لاهیجان  از یکسو و کم توجهی برخی از آن ها به الزامات بهداشتی مراقبت فردی مقابله با کرونا نظیر استفاده نکردن از ماسک و عدم رعایت فاصله گذاری فیزیکی در مکان های عمومی پرتجمع از سوی دیگر، امکان قطع زنجیره ویروس کرونا در منطقه را نخواهد داد.

آنان معتقدند که بررسی آماری از نتایج آزمایش های مثبت افراد مشکوک به کرونا در مراکز درمانی دولتی و خصوصی نیز گویای این واقعیت است که درصد بالای افراد مبتلا به ویروس کرونا را افراد غیربومی تشکیل می دهند.

در همین حال شماری از مسئولان، پزشکان و متخصصان تداوم اعمال محدودیت همانند روزهای نخست شیوع ویروس کرونا از جمله کشیدن داربست در پارکها و شیطان کوه و غیره.... را به عنوان گامی مهم برای مهار و ریشه کنی این ویروس می دانند و تاکید دارند: درصورت عادی انگاری این موضوع و حضور مسافران و گردشگران نه تنها مصوبات ستادملی مبارزه با کرونا هیچ اثری نخواهد داشت بلکه تا سالها باید در انتظار رفتن این ویروس نشست.

به گفته آنان هر زمانی که از میزان تردد مسافران و گردشگران به لاهجان کاسته شده تعداد مراجعین به مراکز درمانی کمتر شد ولی بدنبال هر تعطیلی و حضور چشمگیر مسافران و گردشگران به همان نسبت نیز میزان مبتلایان به این ویروس افزایش می یابد.

عده زیادی مردم از شهرهایی مختلف ایران  در پایان هر هفته و روزهای تعطیل حتی در فصل غیرگردشگری پائیز و زمستان نیز به شهر لاهیجان  می آیند و بدون رعایت پروتکل های بهداشتی از مراکزی مانند واحدهای خبازی ، جایگاه های سوخت ،  فروشگاه های عرضه مواد غذایی خدمات دریافت می کنند و کافی است در میان آن ها یکی آلوده به این ویروس باشد و به خاطر سرعت انتشار و جهشی بودن این ویروس منطقه را آلوده کند

مسافران آلوده به کرونا به عنوان ناقلان بیماری تعداد زیادی از اهالی این منطقه را هم آلوده خواهند کرد و طبیعتا پس از بازگشت به زادگاهشان این ویروس را به همشهری های خود نیز انتقال خواهند داد.

با این وضعیت پیش آمده و آمد و شد افراد غیر بومی که نظارت آنچنانی روی رفتار آن ها در زمینه رعایت پروتکل های بهداشتی وجود ندارد طبیعتا نباید بزودی انتظار داشت این ویروس از بین برود و زندگی مردم به روال عادی برگردد پس باید پذیرفت راهی جز تنگ تر کردن حلقه رعایت پروتکل های بهداشتی وجود ندارد.

شاید عده ای از مردم یا مسئولان تصور کنند که این بیماری سبک تر شده در حالی که چنین تصوری نادرست است چرا که شاید در گذشته بیشتر افراد آلوده به کرونا و بیماری کووید -۱۹ در بیمارستان ها بستری و تحت درمان قرار می گرفتند، اما امروز این گونه نیست و از مجموع ۳۰ بیماری که روزانه با علائم کرونا مراجعه می کنند، شاید سه یا چهار نفرشان به خاطر بیماری های زمینه ای در بیمارستان بستری شوند و بقیه طبق توصیه پزشک معالج در منزل قرنطینه و تحت مداوا قرار می گیرند.

در گذشته تنگی نفس، تب و لرز، سرفه، اسهال، درد و کوفتگی شدید بدن جزو نشانه های ابتلای افراد به کرونا بود، اما امروز اختلال حواس ، خارش بدن و قرمزی های ناشی از آن جزء علائم کرونا محسوب می شود و عده زیادی از مردم و حتی پزشکان هم از این موضوع بی اطلاع بودند در حالی که این علائم در صورت رعایت نکردن فرد بیمار کشنده است.

تا زمانی که این ویروس میزبان داشته باشد ، طبیعتا در کشور باقی خواهد ماند و این دغدغه برای مردم وجود دارد برای این منظور باید محدودیت هایی در سطح استانها و شهرستانها اعمال شود.

از زمان شیوع ویروس کرونا بخصوص در زمان اوج آن آمار افراد غیر بومی مبتلا به بیماری کووید ۱۹ و بستری شده در مراکز درمانی این شهرستان دارای نوسان شد ولی در برخی از ماه ها تعداد افراد بستری از مرز ۳۰ درصد هم عبور کرده است. دغدغه دیگر آنکه هیچ اطلاعی از تردد مسافران آلوده به ویروس کرونا که باید مدت سه هفته و حتی یک ماه در منزل قرنطینه شده و رفت و آمد آن ها نیز تحت کنترل قرار گیرد ، وجود ندارد.

اقدامات خوبی برای پیشگیری، مقابله و کنترل ویروس کرونا در شهرستان مصوب می شود اما چه فایده وقتی در گشت های میدانی از مراکز خدمات رسان از واحدهای خبازی ، میدان میوه و تره بار ، جایگاه های سوخت ، نقاط ساحلی و دیگر مکان های عمومی دیده می شود که عده ای از مسافران پروتکل های بهداشتی مقابله با کرونا را سبک می شمارند طبیعتا این رفتارها روی شهروندان این شهر اثر منفی برجای می گذارد و تمامی زحمات اعضای کارگروه کرونا زیرسئوال می برد و مدافعان سلامت نیز روز به روز خسته تر از گذشته می شوند.

تا زمانی که این باور در مردم ایجاد نشود که نباید به خاطر ترس از کرونا از محل سکونت دائمی به دیگر مناطق کشور سفر غیر ضروری داشته باشند و حتی الامکان باید به هرشکل ممکن مدت ها از سفرها غیر ضروری بپرهیزند و الزامات بهداشتی را بدرستی انجام ندهند نباید امیدوار بود که این ویروس روزی مهار شود .

باید تا فرهنگ سازی اینکه مردم در شرایط کرونایی به مسافرت نروند، ادامه یابد.

حدود ۸۰ درصد مبتلایان به این ویروس افراد ناقل هستند به بیان دیگر همان مسافران و گردشگرانی که اغلب جوانند و بدون رعایت پروتکل های بهداشتی در سطح شهرستان پرسه می زنند.

برای تائید این ادعا باید به ادارات ثبت اسناد و بانک ها مراجعه کرد تا پی برد که روز به روز رد پای مسافران بویژه سرمایه گذاران تهرانی و دیگر استان ها برای خرید هکتاری زمین به این منطقه بیشتر می شود و متاسفانه هیچ نظارتی روی رفتار آن ها نمی شود .

امروز میان مراجعه کنندگان مشکوک به کرونا و حضور مسافران و گردشگران در این منطقه یک رابطه معنادار آماری وجود دارد چرا که هر بار با حضور مسافران شاهد روند افزایشی ۱۰۰ درصدی افراد آلوده به ویروس کرونا در این منطقه بوده ایم و به جرات می توان مدعی شد که بیشتر آن ها غیر بومی بوده اند و در نتیجه وضعیت این شهرستان ها از قرمز هم فراتر رفت.

شاید عده ای تصور کنند که اقتصاد مردم این منطقه به صنعت گردشگری وابسته است و اگر مسیرها به روی مسافران و گردشگران بسته شود اقتصاد مردم این خطه آسیب می بیند و چنین تصوری به نظر نادرست است زیرا اگر با این تفکر و رویکرد رفتار شود طبیعتا خسارت های ناشی از این ویروس بیشتر از آن خسارتی است که برای مدتی از ورود مسافران به این منطقه وارد شود.

در پایان جا دارد از مردم فهیم لاهیجان و کسبه و بازاریان  بخاطر رعایت پروتکل‌های بهداشتی و همراهی برای تعطیلی بازار تقدیر شود و  امیدواریم همه این اقدامات بتواند منجر به کاهش آمار ابتلا، بستری و مرگ ناشی از کرونا شود.

به اشتراک بگذارید:

نظر شما:

security code
طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان