سه شنبه, 17 مهر 1403
سه شنبه, 17 مهر 1403
Tuesday, 08 October 2024
روزنامه گیلان امروز [ شماره ۶۵۹۹ ]

گیلان امروز، سعید سیمیاری- هفته دوم فروردین ماه بود که حمید رضا مومنی دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور در منطقه آزاد چابهار به لزوم انتقال تجربیات میان مناطق آزاد هشت گانه در کشور جهت ایجاد تقویت و بر طرف نمودن نقاط ضعف تاکید کرد .

وی تاکید کرد : مدیران عامل مناطق آزاد می بایست بیش از پیش به مطالبات بدنه اجتماعلی به ویژه فعالان حوزه های اقتصادی ، تجار و سرمایه گذاران اهتمام و توجه جدی نمایند.
وی این را هم گفته که رویکرد در دبیرخانه مناطق آزاد ، تقویت مدیرعامل های مناطق آزاد است.
به گفته ایشان تشکیل شوراهای سرمایه گذاری ، تامین مالی و منابع مالی به طور جدی در دستور کار قرار گیرد و شوراهای مشورتی رفع موانع در مسیر توسعه مناطق تسریع گردد.
مومنی شفاف سازی در مناطق آزاد در همه شرایط را مستلزم تقویت حوزه اطلاع رسانی دانسته و گفته است : رویکرد دبیرخانه مناطق آزاد کشور ، تقویت مدیرعامل های مناطق آزاد است .
معنی و مفهوم این جمله او ، اعتقاد به استفاده از سرمایه های درون سازمانی است.
اتفاقات پیش رو در منطقه آزاد انزلی که این منطقه را در یک هفته اخیر به خبر سازترین موضوع کانون اقتصادی شمال ایران تبدیل کرده است با وجود دکتر نوبخت که از ارکان اصلی و تصمیم گیر اقتصادی دولت در کابینه دکتر روحانی است ، جای بسی سوال است.
وقتی چنین گفتمانی از دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد علنی می شود یعنی مقام ارشد در این دبیرخانه به لزوم استمرار و بکارگیری مدیران که از بدنه سازمان هستند و دارای کارنامه مدیریتی و دارای تجربه هستند ، در الویت است.
اما این روزها به گوش می رسد فشار بر مومنی به شدت بالا گرفته و به او دیکته می شود که حکم انتصاب مدیری را امضا نماید که هیچ شناختی از ارکان قانونی و اقتصادی منطقه آزاد انزلی را ندارد و به تعبیر فعالان منطقه آزاد انزلی هر گونه تصمیم سلیقه ای و یا جریانی با توجه به اینکه عمر دولت به سر آمده است ، می تواند بسیاری از اهداف و استراتژی های سازمانی را ابتر نماید .به اعتقاد آنان ؛ اگر باز دلسوزی بر روی پروژه راه آهن است ، همان مدیر با عنوانی که در استان دارد می تواند پروژه راه آهن را دنبال نماید ، از سویی سرپرست فعلی تا کنون شبانه روز روند پروژه راه آهن را لحظه به لحظه پیگیری کرده است.
اما این مدیر برای انتخاب کیست ؟ علی اوسط اکبری مقدم چهره ای آرام دارای کارنامه مدیریتی در معاونت شهرداری رشت ، مدیرکلی نوسازی و مدارس گیلان و معاونت عمرانی استانداری گیلان تا کنون . وی ارتباط نزدیکی با دکتر نوبخت دارد و همواره در بسیاری از مسئولیت ها مورد حمایت جدی ایشان بوده است و تا جایی که اواخر سال گذشته با شنیده هایی که از بازنشستگی کیوان محمدی به گوش می رسید ، وی به عنوان گزینه ای برای انتصاب در این سازمان مطرح بوده است.
این بار نیز برای کرسی منطقه آزاد انزلی ، که از 15 بهمن ماه سال گذشته بر عهده سید مهدی نقوی به عنوان سرپرست گذاشته شده است ، او به عنوان جدی ترین گزینه مطرح است . اوسط در حالی گزینه جدی برای این سمت در منطقه آزاد انزلی است که در مقابل خود یک سرپرست با تجربه و مورد اقبال و حمایت سرمایه گذاران را دارد ، سرمایه گذاران منطقه آزاد انزلی هیچگاه برای یک انتخاب اینچنین بر آشفته نشده بودند اما این بار سایه تاریک فضای سیاسی و رانت آنچنان بر منطقه آزاد انزلی سایه افنکنده است که ترس از دستاورد یک انتخاب و انتصاب نامیمون می تواند سال ها دامنگیر تلاش های فعالان اقتصادی و تولید کنندگان باشد. در سالی که مزین به منویات رهبر انقلاب مبنی بر تولید و نیز پشتیبانی ها و مانع زدایی ها است ، هر مدیری باید جنس حمایت ها و مانع زدایی های سازمان ذی ربط خود را به طور تخصصی آگاه باشد.
دکتر نوبخت هم اگر چه بعضا برای برخی از انتخاب ها دیدگاه پیشنهادی خود را به وزرا برای برخی مدیران گیلانی اعمال می کند ، این بار با فشار اطرافیان خود روبرو است . اطرافیانی که در چند سال اخیر از پروژه های عمرانی و زیرساختی استان ارتزاق کرده ، این افراد باری دیگر به دنبال تقسیم غنائم در منطقه آزاد انزلی هستند به همین دلیل با توسل جستن به دکتر نوبخت به او دیکته می کنند که تنها انتخاب مدیر عاملی منطقه آزاد انزلی باید علی اوسط اکبری مقدم باشد. همین افراد در سال 98 با تعرفه ولی اله روزبهان پس از مدت کوتاهی با شکست سنگینی روبرو شدند ، اما در همین انتخاب که کوتاه مدتی به برکناری انجامید فریضه دیگری هم وجود دارد ، و آن نه اینکه روزبهان نتوانسته به موفقیت هایی در تعامل با فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان دست یابد ، نه اینکه روابط خوبی با سرمایه گذاران بخش خصوصی نداشته است ، نه اینکه نتوانسته مهم ترین پروژه سازمان و مورد تاکید رییس جمهور در حوزه راه آهن را به خوبی دنبال نماید و به پیشرفت مناسبی برساند و باز نه اینکه کارنامه موفقی مشخصا برای پروژه خاصی در طی مدت حضور خود برای توسعه و تحرکات زیرساختی سازمان جذب و یا تعریف کرده باشد، بلکه گروهی دیگر از افراد مدعی منتسب به دکتر نوبخت و حتی خود او، با تیشه به ریشه او زده اند و مفهوم این جمله آن است که آتش اختلاف در اطراف دکتر نوبخت زبانه گرفته است و همان افراد که چند ماهی از برخی دخالت ها در سازمان دور مانده بودند امروز به دنبال تکمیل و اتمام و حتی تسویه حساب های برنامه های شخصی خود هستند و این رخداد بدی برای استانی است که مهره ای در زمین شطرنج دولت دارد که می تواند بجای چانه زنی برای گروه خاص ، به توسعه و منافع استانی بپردازد . این اتفاق بهانه ای دست پایتخت نشینان از وجود شکاف مدیریتی در استان خواهد بود ، این استان به لحاظ استراتژیک از شاهراه های اقتصادی کشورمان است ، شکاف درون استانی یک اتفاق ناگوار برای توسعه استان است ، استانی که به شدت نیاز به امتیاز گیری از پایتخت نشینان دارد.
این افراد تا پایان دولت پروژه هایی را تعریف کرده اند که این پروژه ها شاید قرار است زندگی آنان را از این رو به آن رو تغییر دهد ، هر چند آنچنان سست عنصر هستند که با وجود بومی بودن از یک آپارتمان رو به دریا و ماشین در سازمان نمی گذرند.
با آمدن و نیامدن آقای اوسط حرفی نیست ، هر چند صحبت هایی از برخی حمایت های سیاسی درون و برون استانی روی آقای مهندس فرزام صفت بود که قطعا اگر ایشان ورود می کردند این هم هزینه برای استان در خارج از استان در بر نداشت ، ایشان مدیری کارآمد و توانمند هستند و قطعا آقای نقوی هم که عضو هیات مدیره نیز هستند همراهی می کردند و حتی از امروز صحبت هایی مبنی بر تعرفه فردی توسط وزیر اقتصاد مطرح است ، آقای مومنی هم بر تداوم فعالیت آقای نقوی شنیده می شود تاکید دارند ، اما گفته می شود کار آقای اوسط در حال نهایی شدن با سفارش دکتر نوبخت است ، اما منطقه آزاد الویتش صرفا آدم خوب و دارای روحیه تعاملی نیست ، شناخت تخصصی برای به حرکت در آوردن چرخ دنده های اقتصادی ، آگاهی از قوانین و امتیاز گیری برای بخش تولید و رفع موانع با شرایط پیش روی تحریم در الویت است ، علی رغم این فاکتورها آقای نقوی هم روحیه همکاری و تعاملی دارد و هم یک مدیر جوان و با انگیزه و دارای روحیه ارزشی است .
چه بهانه ای برای اینکه او نتواند بر این مسند بماند وجود دارد ؟ آنچه که به عنوان مهمترین عامل سوزاندن یک سرمایه استانی است و آنچه حساسیت های روی کار آمدن آقای اوسط را گسترش داده است ، مشخصا یک جریان درون استانی چند نفره است که چند تن از آنان در بدنه منطقه آزاد انزلی هستند .
نارضایتی فعالان بخش خصوصی از عملکرد مدیریت قبلی را نباید به پای دکتر نوبخت نوشت اما یک شکست تلخ انتصاب سفارشی بود که منتسب به دکتر عنوان می کنند ، دکتر نوبخت چون به خرد جمعی و مشورت اعتقاد دارد و شخصیتی کلیشه ای و خود محور نیست ، برای برخی از اقدامات استان از اطرافیان نظر خواهی می کند و در واقع برخی ها را دلسوز استان می داند ، اما باید با صراحت لهجه با او که دلسوز ممکت و استان خود است مسائل را در میان گذاشت ، وجود برخی از دوستان او همانند دوستان نادانی هستند که برای رسیدن به منافع خود از اعتبار دکتر آن هم در سطح ملی هزینه می کنند و این افراد برای رسیدن به هدف های خود حتی به برخی ابزارهای ناجوانمردانه هم دست می زنند.
اما این بار بخش خصوصی در منطقه آزاد انزلی بنا دارد با تلاش و کوشش شبانه روزی در جهت تحقق منویات رهبر معظم انقلاب با انسجام درون استانی برای سربلندی نظام و سرافکندگی دشمنان انقلاب با یک زنجیره منسجم گام بر دارد و این اتفاق مبارکی برای عرصه تولید و سرمایه گذاری استان است و نمونه بارز این انسجام که با امضای اعضای انجمن سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی و بازاریان منطقه آزاد انزلی همراه بوده است می تواند الگویی ارزشمند برای همه حوزه های اقتصادی استان باشد ، چون هر سرمایه گذاری که بخواند در یک پهنه صنعتی و اقتصادی آشیانه کند اولین مطالعه او برخورداری آن منطقه از امنیت در سرمایه گذاری است و انجمن فعالان اقتصادی منطقه آزاد انزلی که برخی از حمایت های سیاسی و مدیریتی از جمله نمایندگان مجلس از جمله دکتر احمد دنیا مالی و تعدادی از نمایندگان دیگر را با خود همسو داشته است ، این الگو را بنا نهاده است .
هر چند خبرها رسیده دکتر نوبخت کار خود را کرده است ، اما بنا باشد که مصلحت دیگری رقم خورد ،می ماند پشتیبانی ها . می ماند دکتر نوبخت به عنوان یک گیلانی دلسوز در کابینه دولت برای تحقق منویات گوهر باری که در سایه همدلی ها رقم می خورد چه می کند ؟ آیا مصلحت را در توسعه استان می داند یا در سفارش دوستان ؟

به اشتراک بگذارید:
برچسب‎ها : منطقه آزاد

نظر شما:

security code
طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان